设为首页
加入收藏
| ┊ 试卷资源详情 ┊ | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| ::立即下载:: | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
下载出错 | |||||||||||||||||||||||||||||
| 简介:
Ⅰ.品句填词 1.Iacocca rose from________(卑微的)beginnings to become boss of Ford. 答案:humble 2.We have________(完成)all we expected to do. 答案:accomplished 3.Finding some strange men h________about,the woman quickly locked her door,very scared. 答案:hanging 4.“Dinner will be s________ in a minute,” said the cook. 答案:served 5.He entered the country i______ without any permit. 答案:illegally Ⅱ.选词填空 1.Peter may________this,but I don't really care. 答案:disagree with 2.See if you can________me________in this photo. 答案:pick;out 3.I have something to tell you,but I'll speak to you about it________. 答案:in private 4.The Red Cross is________ food and clothing________ the refugees. 答案:distributing;to 5.Water is________ the broken pipe.You should go and have it repaired. 答案:escaping from 6.Our school________ a rural area. 答案:lies in Ⅲ.完成句子 1.We had to talk to each other________(小声)for the others were asleep. 答案:in whispers 2.He suddenly________(拍了一下我的肩膀). 答案:patted me on the shoulder 3.They presented us fresh fruits________(作为回报)our help. 答案:in reward of 4.He is always working hard,and his health is________(不关心)to him. 答案:of no concern 5.________(大量的)money is spent on advertisements every year. 答案:A large amount of Ⅳ.单项填空 1.-Why do you look pale today? -I was very________my mother's illness.I stayed awake last night. A.concern about B.concerned with C.concerned about D.concerned 答案:C 2.(2012年北京模拟)Not until they left school________ how much their teachers loved them and helped them. A.they realized B.did they realize C.they would realize D.had they realized 解析:not until后接状语从句位于句首时,主句要采用不完全倒装结构,所以A、C不对;又因为主句的动作发生在until引导的从句的动作之后,所以D项错误。 答案:B 3.(2012年泰安模拟)-Did Linda see the film star? - No,no sooner________than she left. A.had she arrived B.she had arrived C.has she arrived D.she has arrived 答案:A 4.(2012年长春模拟)Your understanding on the theory is________satisfactory.You must read more after class. A.far from B.up to C.along with D.free of 解析:句意:你对这个理论的理解远不令人满意。课下要多读一读。far from“远非,绝不”,符合句意。up to“多达,直到”;along with“和……一起”;free of“无……的;摆脱……的”,都不符合句意。 答案:A[ 5.I have no dreams________to have a happy life. A.less than B.more than C.other than D.rather than 答案:C 6.The idea for the new plan came to his mind,________ to his experiment in the lab. A.while devoting B.while devoting himself C.while he was devoted D.while devoted 解析:句意:当他在实验室专心于实验时,对于这个新的计划他想到了办法。因为在这个句子中,主从句的主语不一致,所以A、B、D都是错误的。 答案:C 7.(2012年福建卷,25)—Why do you choose to work in an international travel agency? —Well,you know,English is my ________,so it is my best choice. A.strength B.talent C.ability D.skill 解析:考查名词辨析。答句句意:英语是我的强项,所以那是我最好的选择。strength 长处;talent 天分;ablilty 能力;skill 技术。 答案:A 8.-Why didn't you tell him to come here? -Oh,sorry.I________ to,but I'm afraid I forgot. A.had remembered B.had forgotten C.had intended D.had expected 答案:C 9.I was not________ that I had cut myself until I saw the blood all over my hand. A.astonished B.annoyed C.conscious D.afraid 解析:句意:直到看到满手的血,我才意识到我割伤自己了。astonished对……感到惊讶的;annoyed烦恼的;conscious有意识的;afraid害怕的,担心的。结合语境,C项为正确答案。 答案:C 10.The mayor________the police officer a medal of honor for his heroic deed in rescuing the earthquake victims. A.rewarded B.awarded C.credited D.prized 答案:B 11.(2012年安庆模拟)The head of the company promised to deal with matters of this sort ________he returned to his office. A.until B.while C.by the time D.the moment 解析:句意:公司领导答应一回到办公室就处理这种问题。the moment用来引导时间状语从句,意为“一……就……”。 答案:D 12.I'd like to take________of this opportunity to thank you for your help. A.advantage B.case C.use D.care 解析:句意:我要利用这次机会来感谢你的帮助。take advantage of利用;take care of小心照管。 答案:A 13.The bird was lucky enough to escape________. A.shooting B.to shoot C.being shot D.to be shot 答案:C 14.Misunderstandings________for lack of social communication,unless________properly, may lead to serious problems. A.arisen;handling B.arising;handled C.rising;handled D.risen;handling 答案:B 15.You'd better________ the instructions so that the children could understand them. A.decline B.reduce C.concentrate D.simplify 解析:句意:你最好把这些指示简化一下,以便孩子们能够理解它们。decline“下降,谢绝”;reduce“减少”;concentrate“全神贯注”;simplify“简化,使……简明”。结合语境,应用simplify。 答案:D Ⅴ.阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 (2012年南京市高三模拟)Environmentalists said our planet was doomed to die.Now one man says they are wrong. “Everyone knows the planet is in bad shape,”thundered a magazine article last year.Species(物种) are being driven to die out at record rates,and the rivers are so poisonous that fish are floating on the surface,dead But there's a growing belief that what everyone takes for granted is wrong:things are actually getting better.A new book is about to overturn our most basic assumptions about the world's environment.Rivers,seas,rain and the atmosphere are all getting cleaner.The total amount of forests in the world is not declining.The Skeptical Environmentalist by Bjorn Lomborg,professor of statistics at the University of Aarhus in Denmark,is an attack on the misleading claims of environmental groups,and the “bad news” culture that makes people believe everything is getting worse. Now the attacks are increasingly coming from left-wing environmentalists such as Lomborg,a former member of Greenpeace.The accusation is that,although the environment is improving,green groups-with profits of hundreds of millions of pounds a year-are using scare tactics(谋略) to gain donations.Lomborg's book doesn't deny global warming-probably the biggest environmental threat-but destroys almost every other environmental claim with many official statistics. The Worldwatch Institute claims that “deforestation has been accelerating over the last 30 years”.But Lomborg says that is simply rubbish.Since the dawn of agriculture the world has lost about 20 per cent of its forest cover,but in recent decades the forest area's depleting has come to a stop.According to UN figures,the area of forests has remained almost steady,at about 30 per cent of total land area,since the 1940s.Forests in countries such as the US,the UK and Canada have actually been expanding over the past 40 years.Despite all the warnings the Amazon rainforest has only shrunk(缩小) by about 15 per cent. Nor are all our species dying out.Some campaigners claim that 50 per cent of all species will have died out within 50 years.But other studies show only 0.08 per cent of species are dying out each year.Conservation efforts have been successful.Whales are no longer threatened and the bald eagle is off the endangered list. Environmental groups claim that many of the improvements are the results of the success of their campaigns.Stephen Tindale,director of Greenpeace UK,said,“There are important examples,such as acid rain and ozone,where things aren't as bad as predicted,and that's because behavior has changed.” 【语篇解读】 “环境一直在变坏,我们的星球末日将要来临”,这是环保主义者们发出的警告,然而Lomborg的新书却提出了完全相反的观点,他批驳了环保主义者们耸人听闻的言论。 16.In his book,The Skeptical Environmentalist,what is Lomborg's main argument? A.Our planet is in bad shape. B.The world's environment is improving. C.The total amount of forests in the world is not declining. D.Conservation efforts have been successful. 解析:考查细节理解。根据文章第一段与第三段可知Lomborg在The Skeptical Environmentalist中的观点(argument)是环境状况正在改善,因此选项B正确,C项只是他观点的一部分,不全面,故排除。 答案:B 17.What is Lomborg's main accusation of environmentalists? A.They scared people into making donations. B.They overturned our basic assumptions about the world's environment. C.They changed their behavior toward the environment. D.They only told people bad news about the environment. 解析:考查细节理解。根据文章第四段中的第二句话可知Lomborg指责环保主义者们利用恐吓手段让人们捐款。 答案:A 18.The underlined word “depleting” in Paragraph 5 is closest in meaning to “________”. A.reducing B.limiting C.expanding D.accelerating 解析:考查猜测词义。第五段Lomborg通过一些数据反驳了The Worldwatch Institute的观点“deforestation has been acceleration over the last 30 years”,Lomborg认为在最近几十年里,森林面积的缩小已经停止,因此选择reducing。 答案:A 19.According to the passage,which of the following statements is true? A.The total area of forests in the world has increased significantly. B.The effects of global warming are not as bad as first expected. C.It appears that the bald eagle will survive. D.In the last 50 years the number of whales has increased. 解析:考查细节判断。根据文章倒数第二段中的“Whales are no longer threatened and the bald eagle is off the endangered list”可知秃鹰已经不属于濒危的物种了,由此可知C项正确。 答案:C | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20
以上版本解压本站软件。 ☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!! ☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢! | ||||||||||||||||||||||||||||||