设为首页
加入收藏
| ┊ 试卷资源详情 ┊ | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| ::立即下载:: | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
下载出错 | |||||||||||||||||||||||||||||
| 简介:
[ Ⅰ.品句填词 1.He works very hard and now he is a(n)________(出色的)pupil. 答案:outstanding 2.The relationship is a bit________(复杂的).He's my mother's cousin's daughter's child. 答案:complicated 3.Chamberlain was named the most________(有价值的)basketball player in the league for four times. 答案:valued 4.The patient should get i______treatment,or he would die. 答案:immediate 5.The jacket is available in v______colours,such as green,blue,pink,etc. 答案:various Ⅱ.选词填空 ?be?based on,if necessary,draw one's attention to,be the second to?do?,grow up,all the time 1.He has been talking________. 答案:all the time 2.He is no longer a boy.He has________. 答案:grown up 3.I________go to college in my family 答案:was the second to 4.I can buy a new one________. 答案:if necessary 5.An article in the newspaper________this problem. 答案:drew my attention to 6.What is the theory________? 答案:based on Ⅲ.单项填空 1.Danby left word with my secretary________he would call again in the afternoon. A.who B.that C.as D.which 解析:that引导的从句作word的同位语。 答案:B 2.Word has come________in some western countries demand for graduates from NBA. A.that B.while C.when D.as 解析:that引导的从句作word的同位语。 答案:A 3.Along with the letter was his promise________he would visit me this coming Christmas. A.which B.that C.what D.whether 解析:that引导的从句作promise的同位语。 答案:B 4.Tomorrow is Tom's birthday.Have you got any idea________the party is to be held? A.what B.which C.that D.where 解析:此处从句表示抽象名词idea的具体内容,是同位语从句,根据题干意思可知引导词作从句的地点状语,用连接副词where,选D。 答案:D 5.(2012年长沙模拟)It's not necessary to explain the truth________there are air,water and sunlight,there are living things. A.in wherever B.that wherever C.which D.that 解析:句意:凡是有阳光、水和空气的地方就有生命,这是一个不用解释的真理。the truth后that引导的是同位语从句,用以说明其内容。同位语从句中又包含一个wherever引导的从句,意为“凡是……的地方”。 答案:B 6.He followed the young lady all the way home,________ by her charming smile. A.attractive B.attraction C.attracted D.attract 解析:attract与主语he之间是逻辑上的动宾关系,故用其过去分词形式。 答案:C 7.The new comers found it impossible to________ themselves to the climate sufficiently to make permanent homes in the new countries. A.adapt B.adopt C.watch D.suit 解析:adapt oneself to“使某人适应新环境、新情况等”,符合句意。 答案:A 8.________back at my middle school years,I regret not having worked so hard as I should have. A.Looking B.To look C.Looked D.Look 解析:look back at意为“回顾,回忆”,与主语I之间是主动关系,因此用动词-ing形式作状语。句意为:回顾我的中学时代,我为本应该但没有努力学习而后悔。 答案:A 9.Next after coffee,Americans are________to drink cola drinks,such as Coke or Pepsi, or other soft drinks. A. likely B.as well C.possible D.probable 解析:C、D两项不能由人作主语,故排除;B项不合句意。故选A。sb.be likely to do sth.意为“某人有可能做某事”。 答案:A 10.I am considering______to Hong Kong this summer which is considered______ a good place for shopping. A.going;to be B.going;being C.to go;to be D.to go;being 解析:第一个consider作“考虑”解,后跟动词-ing形式;第二个consider作“认为”解,后跟to be或as作主语补足语。句意为:我在考虑今年夏天去香港,那里被认为是一个购物的好去处。 答案:A 11.-What do you know about Darwin after he returned from the trip by sea? -Well,he got married and__________down to live in Kent. A.got B.worked C.took D.settled 解析:settle down为固定短语,意为“定居,安定下来”。get down to“开始做;开始认真注意”,to为介词;take down“拿下;拆毁;记下”。 答案:D 12.I'm planning to go and________ my teammates________and give them some support. A.cheer;on B.cheer;for C. cheer;at D.cheer;up 解析:句意为:我打算去给我的队友们加油,给他们一些支持。cheer sb.on“为……加油;鼓动”;cheer sb.up“使振作起来,高兴起来”。 答案:A 13.-Do you want to go out tonight? -I'm easy.________. A.It just depends B.It doesn't matter C.It's up to you D.That's all right 解析:It's up to you意为“由你决定”。It just depends意为“看情况而定”;It doesn't matter意为“没关系”;That's all right意为“没关系”。问句句意为“今晚你想出去吗?”根据答语前句“我好说;我怎么都行”可知选C。 答案:C 14.We have to________new customers to our restaurant by providing the best service at the lowest price. A.accept B.attract C.add D.transfer 解析:句意为:我们必须通过提供最好的服务和最低的价格来吸引新的顾客到我们餐馆来。attract“吸引”,符合句意。accept“接受”;add“增加”;transfer“转移”。 答案:B 15.I thought Peter would have helped you.________is a great pity that he should be so selfish. A.Which B.It C.What D.As 解析:It's a great pity that...意为“很可惜……”,本句中It作形式主语,真正的主语是that引导的从句。句意为:我原以为彼得会帮你忙的。真遗憾,他竟然那么自私。 答案:B Ⅳ.阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 We may all have had the embarrassing moment:Getting halfway through a story only to realize that we've told this exact tale before,to the person we're boring with it now.Why do we make such memory mistakes? According to a research published in Psychological Science,it may have to do with the way our brains process different types of memory. Researchers Nigel Gopie,of the Rotman Research Institute in Toronto,and Colin Macleod,of the University of Waterloo,divided memory into two kinds.The first was source memory,or the ability to keep track of where information is coming from.The second was destination memory,or the ability to recall who we have given information to. They found that source memory functions better than destination memory,in part because of the direction in which that information is travelling. To study the differences between source and destination memory,the researchers did an experiment on 60 university students,according to a New York Times report.The students were asked to associate 50 random(随意的) facts with the faces of 50 famous people.Half of the students “told” each fact to one of the faces,reading it aloud when the celebrity's picture appeared on a computer screen.The other half read each fact silently and saw a different celebrity picture afterward. When later asked to recall which facts went with which faces,the students who were giving information out (destination memory) scored about 16 percent lower on memory performance compared with the students receiving information(source memory). The researchers concluded that out-going information was less associated with its environmental context(背景)-that is,the person-than was incoming information. This makes sense given what is known about attention.A person who is giving information,even little facts,will devote some mental resources to thinking about what is being said.Because our attention is finite(有限的),we give less attention to the person we are giving information to. After a second experiment with another group of 40 students,the researchers concluded that self-focus is another factor that undermines destination memory. They asked half the students to continue giving out random information,while the other told things about themselves.This time around,those who were talking about themselves did 15 percent worse than those giving random information. “When you start telling these personal facts compared with non-self facts,suddenly destination memory goes down more,suggesting that it is the self-focus component(成分) that's reducing the memory,”Gopie told Live Science. 【语篇解读】 很多时候我们会面临这样的尴尬局面:一个故事讲到半截,结果却发现,这个故事已经对面前听故事的人讲过了。为什么我们会犯这样的记忆错误呢? 16.The point of this article is to ________. A.give advice on how to improve memory B.say what causes the memory to worsen C.explain why we repeat stories to the same person D.introduce different kinds of memories 解析:主旨大意题。文章开头一段引出要讨论的话题:一个故事讲到半截,结果却发现,这个故事已经对面前听故事的人讲过了。为什么我们会犯这样的记忆错误呢?接下来分析了产生这种现象的原因,答案选C。 答案:C 17.Those who read each fact silently and saw a different celebrity picture afterward ______. A.can memorize more information B.have worse memory C.are more likely to repeat stories D.paid more attention to themselves 解析:推理判断题。根据文章第六段内容可知,大声读出信息的学生们的得分要比静静地读每段事实并且看着不同的名人照片的学生要低,可知A项正确。 答案:A[ 18.The person who is giving information ________. A.may receive little facts B.focuses more on what he is saying C.has finite attention D.pays much attention to his own behavior 解析:细节理解题。根据文章倒数第四段中A person who is giving information,even little facts,will devote some mental resources to thinking about what is being said.可知。 答案:B 19.The underlined word “undermines” probably means ________. A.weakens B.benefits C.explains D.supports 解析:词义猜测题。研究者们通过第一个实验发现,给予信息的人要分出一部分脑资源来考虑要说的内容,但是由于我们的注意力有限,因此对于信息所去的目的地就不太注意了,也就是说,注意力是目标记忆比来源记忆功能差的原因,在接下来的第二个实验中,研究者们又发现了另一个削弱目标记忆功能的因素,可知undermines的意思与A项相同。 答案:A 20.What did the scientists conclude from the second experiment? A.Destination memory is weaker than source memory. B.Focusing attention on oneself leads to relatively poor source memory performance. C.Associating personal experience with information helps people memorize better. D.Self-focus is responsible for giving information twice or more to the same person. 解析:细节理解题。根据最后一句的内容可知,自我关注因素降低了记忆的功能。 答案:D | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20
以上版本解压本站软件。 ☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!! ☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢! | ||||||||||||||||||||||||||||||