http://www.nyq.cn
 当前位置:首页-> 资源下载 -> 试题 -> 高三英语试卷 -> 下载
试卷资源详情
资源名称 2014届高三英语一轮 必修1 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero(人教版)
文件大小 18KB
所属分类 高三英语试卷
授权方式 共享资源
级别评定
资源类型 试卷
更新时间 2013-9-16 21:56:15
相关链接
资源登录 ljez
资源审核 nyq
文件类型 WinZIP 档案文件(*.zip)
运行环境 Windows9X/ME/NT/2000/XP
下载统计
::立即下载::
进入下载页面
下载出错
简介:

同步练习(五) [必修1 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero]

(限时:30分钟)

Ⅰ.完形填空

We'll all have a heart that is already accurately showing us how true things are.

Carmen's mother Maria had just __1__ a serious heart attack. But without a heart transplant (移植) her life was in constant __2__.

Both the mother and daughter knew that the chances were very __3__: finding a donor heart that matched Maria's blood type could take years. However, Carmen was determined to save her mother. She kept __4__ hospitals all over the country.

Days stretched out. By Christmas, Maria had trouble walking from one end of the room to the other. Carmen lost all hope. She fell into a corner of the hospital __5__.

“Are you okay?” a man asked.

Carmen sobbed as she told the stranger her __6__. This middle-aged man was named Frank, whose wife, Cheryl, a tender and devoted mother of four lovely children, had been in hospital with a brain disease and wouldn't __7__ it through the night. __8__, an idea came to Frank's mind. He knew Cheryl had always wanted to donate something from herself.

After reviewing the data, doctors __9__ Frank that his wife's heart was by some miracle a perfect fit for Carmen's mother. They were able to __10__ the transplant.

That cold night, when Cheryl was __11__ dead, Frank came to knock at Maria's door. She was __12__ for Frank's family as she had been doing every day recently. Though Maria had never met Frank before, they both felt a strange bond as they hugged and cried.

On New Year's Eve, Carmen __13__ Cheryl's funeral (葬礼) with Frank's family, who were singing their favorite song My heart will go on.

One day later, on New Year's Day, Maria __14__ with Cheryl's heart. Yes, Cheryl's loving heart would go on, for it was __15__ in another loving mother's chest.

1.A.suffered B.survived

C.died D.made

2.A.change B.danger

C.disorder D.pain

3.A.small B.big

C.possible D.likely

4.A.finding B.phoning

C.touring D.interrupting

5.A.crying B.sleeping

C.doubting D.thinking

6.A.idea B.story

C.thought D.accident

7.A.put B.support

C.pass D.make

8.A.Hurriedly B.Suddenly

C.Calmly D.Devotionally

9.A.informed B.warned

C.congratulated D.reminded

10.A.give up B.carry out

C.search after D.put off

11.A.noticed B.predicted

C.found D.declared

12.A.praying B.begging

C.decorating D.singing

13.A.attended B.joined

C.visited D.passed

14.A.passed away B.woke up

C.left behind D.dressed up

15.A.active B.alive

C.necessary D.changeable

Ⅱ.阅读理解

A

Credit cards let people buy things now and pay for them over months or even years. But some people get deep into debt. Some banks have terms and charges that can make it harder for people to pay off that debt. In the United States, there are calls for stronger government supervision of the credit card industry. They_offer_economic_power_at_a_price. In 2004, Americans had about $800 billion in credit card debt. Now they own about $968 billion.

Critics say banks made it too easy to get credit cards. But that may be changing. The crisis in the housing and credits markets is beginning to affect the credit card industry. More payments are late. Charges for late payments are a growing source of profit for banks. But late payments can also signal bad debts.

The central bank, the Federal Reserve, says two-thirds of American banks have recently reported tighter lending requirements. Many people report having their credit limits reduced without warning.

Some lawmakers are concerned that cardholders do not have enough protections from what critics say are abusive policies. These include actions like raising interest rates because of an unrelated event. Also, banks may raise the chances of a late payment by changing monthly payment dates for credit cards.

According to a survey, 82% of Americans think credit cards provide a valuable service. But a majority, 58%, say they do not trust credit card companies. And three out of four think the government should regulate the industry more closely. Three out of four people feel there is always some condition that makes a card less appealing than the company made it sound. And a little more than half say they have had a card that was not as good as they expected. But close to 80% say no one really reads the terms and conditions when they sign up for a credit card.

16.What does the underlined sentence in the first paragraph probably mean?

A.We can enjoy more convenience using credit cards.

B.Credit cards can improve your buying power.

C.We can buy things at lower prices using credit cards.

D.Credit cards bring more card debt as well as convenience.

17.Which of the following is NOT mentioned in the text?

A.Banks are making it harder for people to get credit cards.

B.Some people's credit limits have been reduced.

C.It is more difficult to borrow money from some banks.

D.Banks are receiving more charges from late payments.

18.Which of the following can be a case of abusive policies?

A.Banks make credit cards look more attractive.

B.Banks ignore the danger of bad debts.

C.Banks raise interest rates with no good reason.

D.Banks put off monthly payment dates.

19.What can we know from the text?

A.Banks actually prefer to see more late payment.

B.People should be more careful when applying for a credit card.

C.The US government provides better protection for cardholders.

D.The majority of Americans don't think much of credit cards.

20.What is the main idea of the last paragraph?

A.Credit cards are still very well received in America.

B.Credit cards don't live up to some people's expectations.

C.Many people don't believe in credit card companies.

D.The results of a survey about credit cards in Americans.

B

You love Jay Chou's songs and you can sing some quite well. So you make a video of your performance and post it online for your friends to see. But what if this led to something beyond your wildest imagination—a career in music?

Canadian teenager Justin Bieber, 16, has just had the magical experience: He posted homemade videos of his versions of songs by American singer Chris Brown online for his relatives. He received a phone call from Brown, telling him how much he liked his performance. His singing eventually earned him a fan base and a record contract. After releasing a popular EP (extended play密纹唱片) record in November 2009, his album My World 2.0 came out.

Bieber sings ballads and songs about puppy love. But is he just another gooey (甜腻的) teen idol? David Malitz, a columnist with The Washington Post, doesn't think so. “If we truly want the best for American children, let us pause and give thanks for Justin Bieber,” he writes. “After years of humdrum bubblegum (乏味的摇滚舞曲) from Miley Cyrus and the Jonas Brothers, the 16-year-old has thrown a candy-coated wrench (扭转) into Disney's heartthrob (甜心) assembly line (生产线) by giving young fans something worth screaming their lungs out for: lovable pop songs.”

From a boy who grew up below the poverty line with his divorced mom to a star who caused near-riots (近乎失控) in shopping malls, even Bieber himself can't believe his overnight fame, although his kind of success is becoming more and more common in the Internet era.

Interested in hockey (冰球), the national sport of Canada, the boy once put up pictures of players on the walls of his bedroom. He dreamed of being a hockey star and used to practice signing his autograph (签名). He doesn't need practice now. He signs autographs, if the girls can get close enough, as a music star.

21.What did Chris Brown think of Justin Bieber's singing?

A.He didn't like it.

B.He liked it very much.

C.He didn't say anything.

D.He supported Justin Bieber.

22.Who is a columnist?

A.Chris Brown. B.Jay Chou.

C.David Malitz. D.Miley Cyrus.

23.What can we learn from the fourth paragraph?

A.He had a happy family.

B.His family was very poor once.

C.His family was rich.

D.His family helped him a lot.

24.What's Justin Bieber's hobby?

A.Singing. B.Hockey.

C.Signing. D.Making records.

25.What's the best title of the passage?

A.Justin Bieber's overnight success.

B.Justin Bieber's common experience.

C.Justin Bieber's life.

D.Justin Bieber's records.

课时作业(五)

Ⅰ.文章告诉我们,在生活中要有爱心,给别人无私的爱,只有这样才能将爱传承下去,才是人间大爱。

1.B 根据后文的but可知,虽然得了严重的心脏病,但是死里逃生,还活着。

2.B 根据前后文语境Carmen到处给母亲找配型的心脏及but可知,虽然活过来了,但一直没有脱离生命危险。

3.A 根据文中可知,寻找血型合适的配型心脏需要等很多年,所以实施心脏移植手术的希望很渺茫。

4.B 根据语境可知,Carmen只能通过坚持给世界各地方的医院打电话的方式寻找移植的心脏,不可能亲自到世界各地去,所以此处只有打电话贴近实际。

5.A 根据文中lost all hope可知,Carmen因绝望而在医院一角哭泣。

6.B 根据前后文可知,Carmen把自己母亲的情况告诉了Frank,只有story最合适。

7.D 根据后文可知,Frank的妻子得了脑病,但是没能挺过那一晚,make it意为“达到,做到”,此处为“挺过,熬住”。

8.B 根据前后文可知,Frank和Carmen是刚刚认识的,所以Frank要把妻子的心脏捐给Carmen的母亲的念头是听完Carmen母亲的故事后突然闪现的。

9.A 根据review和perfect fit可知,医生经过检验数据后通知Frank他妻子的心脏很适合给Carmen的母亲做移植。

10.B 根据前文可知,他们之间能进行心脏移植。carry out意为“实施、施展”。

11.D 医生宣告病人死亡是很严肃、慎重的事情,用declared最合适。

12.A 根据前文可知,Carmen每天都在为Frank的家人祈祷。

13.A 根据语意可知,参加Frank妻子的葬礼,只有attend最合适。join意为“加入,成为一份子”;visit意为“参加,访问”;pass意为“经过”。

14.B 根据全文语境可知,心脏移植一天后Carmen的母亲就醒了。

15.B Frank妻子充满爱心的心脏将永远存在,因为它跳动在另一个有爱心的母亲的胸腔里。

Ⅱ.A

文章主要介绍了现在在美国许多人由于使用信用卡,欠下很多的债务。通过调查有关的问题,提醒大家慎重使用信用卡。

16.D 句意猜测题。根据本段的信息Credit cards let people buy things now and pay for them over months or even years. But some people get deep into debt. Some banks have terms and charges that can make it harder for people to pay off that debt. 看出,信用卡在给人们带来方便的同时,也带来了债务。

17.A 细节理解题。第三段的Many people report having their credit limits reduced without warning. 说明B项是正确的;第三段的…says two-thirds of American banks have recently reported tighter lending requirements.说明C项是正确的;第二段的Charges for late payments are a growing source of profit for banks.说明D项是正确的;从第二段的Critics say banks made it too easy to get credit cards. 看出A项是不正确的。

18.C 细节理解题。从第四段的These include actions like raising interest rates because of an unrelated event. 看出,银行没有任何的理由就提高利率。

19.B 推理判断题。根据这篇文章,美国的很多人因为使用信用卡,而欠下很多的债,通过这篇文章提醒大家,办信用卡要慎重。

20.D 段落大意题。从最后一段提供的数据看是在美国有关信用卡的调查结果。

B

文章讲述了十六岁的加拿大男孩Justin Bieber把自己唱的歌曲做成录像,通过网络一夜成名的故事。

21.B 细节理解题。从第二段的He received a phone call from Brown, telling him how much he liked his performance.可找到答案。

22.C 细节理解题

相关资源:
·2014届高三英语一轮 必修1 Unit 2 English around the world(新人教版)
·2014届高三英语一轮(14)  Unit 4 Astronomy:the science of the stars
·2014届高三政治(新课标)一轮复习方案精编试题3
·2014届新余一中宜春中学高三年级联考英语试卷
·2013高三英语(外研版)高效课时作业:选修8 Modules 5-6
·2013高三英语(外研版)高效课时作业:选修8 Modules 3-4
·2013高三英语(外研版)高效课时作业:选修8 Modules 1-2
·2013高三英语(外研版)高效课时作业:选修7 Modules 5-6
·2013高三英语(外研版)高效课时作业:选修7 Modules 3-4
·2013高三英语(外研版)高效课时作业:选修7 Modules 1-2  
☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20 以上版本解压本站软件。
☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!!
☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢!
关于本站 | 免责声明 | 业务合作 | 广告联系 | 留言建议 | 联系方式 | 网站导航 | 管理登录
闽ICP备05030710号