设为首页
加入收藏
| ┊ 试卷资源详情 ┊ | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| 简介:
2015安徽省示范高中11月阶段测评 英语参考答案 听力 1— 5 CBABC 6 —10 CBCCB 11—15 BCBCA 16 —20 BCABC 单项填空 21— 25 DAADA 26— 30 BBCDB 31— 35 ACBDC 21. D 考查情景交际。第一句句意为“100美元,这是最后的价格。”由此可知,四个选项中只有D项符合,意为“成交”。 22.A 考查名词辨析。句意:教师对教育的奉献应该受到每个人的尊重因为这有助于社会的发展。根据介词to可知,答案选A项,devotion“贡献,献身”;principle“原则,原理”;identity“身份”;guidance“指导,引导”。 23. A考查形容词倍数的表达。句意:这条新的乡村路是旧路的两倍宽。此处倍数表达格式为:主语+谓语+倍数+the size(width/length/height...)+of+其他成分。选A项。 24. D 考查非谓语动词。根据语境可知traffic与run之间为主动关系,应用现在分词做宾语补足语。keep sth doing “保持(继续)做某事”。 25. A 考查代词。句意:—“我真晕啊。我竟然忘了我的箱子是什么样的了。”—“你觉得那边的箱子怎么样?”句中的over there起了限定的作用,应用“定冠词+one”,表示特指。 26. B 考查情态动词。shall用于第一、第三人称,此处表示征询意见,用于疑问句。句意为:—汤姆明天可以和我一起去那儿吗?—嗯...如果你今天把作业做完就让你俩去。 27. B 考查情景交际。答语的下一句提到“我们应该抓住这次宝贵的机会”,由此可知答话人“肯定”要参加。故B项符合语境。Out of the question!“不可能”; For what?“那又怎么样”;Why bother?“为什么费事”。 28. C 考查动词短语辨析。let out“泄露、放出”;try out“测试、考验”;take out“取出,带出”;keep out“使不进入”。句意:美国一项新研究表明,没有想象力或独特性的密码很容易泄露个人信息。 29. D 考查特殊句式。“so+主语+助动词/系动词/情态动词”表示“确实如此”。根据答语后半句可知空处表示他确实被告知了,含有被动语态,因此选D项。句意为:—他应该被告知运动会延迟了啊。—他确实接到通知了,但他已经在为其做准备了。 30. B考查动词时态。句意:我在熨烫衬衣。一会出去。我已预约11点去看牙医了。根据句中的“I am going out”可知,自己已经预约好去看牙医了,一会就出门,故用现在完成时。 31. A考查非限制性定语从句。句意:今晨我觉得很不舒服,我想这可能是昨天淋了雨的缘故。此处为非限定性定语从句,空格处指代上文整句内容,故用which引导。 32. C 考查动词辨析。句意:如今很多人沉迷于美剧,因为其跌宕起伏的情节。be addicted to“沉迷于,对……上瘾”,选C项。 33. B 考查宾语从句。此处I’m afraid是插入语,其后为宾语从句,宾语从句中缺少主语,故用whoever引导。句意为:对不起,我也是新来的,恐怕你要去问一下当地人了。 34. D 考查虚拟语气。此处虚拟语气表示与过去事实相反,句子谓语部分用would/should/could/might+have done结构。句意:Allen没有参加田径比赛,不然他就会得第一名了。 35. C 考查介词辨析。beyond description意为“难以形容、无法形容”。句意:这是一个非常小的房子,但是所有里面的东西都非常的洁净,整齐并且典雅的无法形容。 完形填空 36— 40 DBACB 41— 45 DACDB 46— 50 CADBC 51— 55 DACDC 36. D 根据第一段第一句话中的“work in a university”和第二句话中的“advisor”可知,作者是一位学生组织的顾问。 37. B 作者作为顾问,和学生之间的关系都相处的很好,get on well “与……相处融洽” 。 38. A 结合下文可知,作者要介绍的是自己患病期间收到的学生送给自己的一份特殊的“礼物”。 39. C 根据本段第一句话的“car accident”可知,作者此时在医院里。 40. B 根据下文可知,作者的学生制作的视频就是送给她的礼物,在视频中有学生的“问候”也有祝愿,本空和本句中的“well wishes”吻合。 41. D 作者住院期间,多数学生不能与之见面,所以应该是非常“想念”作者。 42. A 本空格和句中的time形成动宾关系,作者也没有想到学生们会为了准备这个视频付出了那么多时间。选spent。 43. C 根据下一段第二句中的“treasure”可知,选C项。 44. D 当作者看到后面部分的时候,作者意识到了这个礼物的“特殊性”。 45. B作者对视频里频频出现的话和学生们精心准备的礼物而“感动”。 46. C但是作者在这个时候还没有完全明白这句话的“含义”是什么。 47. A正是因为作者不明白其中的含义,下面给出了“解释”。 48. D 这些学生们到每个亲朋好友家里去,以作者的名义为一个安全驾驶社团募捐,这里的raise意为“募集”。 49. B 这时候作者明白了那句话的意思,所以这里是因果关系。 50. C 根据句中的“make even more funds”可知,这些学生设计了这种衣服的目的就是为了将衣服卖掉,募集更多资金。 51. D 作者明白了学生的用意之后,更是感动的“泪水”夺眶而出。 52. A 根据中的“so full”可知,在作者看来,自己被学生的所作所为而感动,然后是震撼,所以充实到几乎要迸发。选explode“爆炸,爆发”。 53. C 作者没有想到学生们会花那么多时间和 “精力”来为自己准备一份这样的礼物。 54. D 尽管事隔很久,作者在写这篇文章的时候,还是会被学生们的所作所为感动。选even now“即使,尽管这样”。 55. C 作者认为自己无论用什么样的语言也不能表达自己的“感激”之情。 阅读理解 56—60 DCBAA 61— 65 DCBCB 66—70 ADCBD 71—75 CBCAD 56. D 细节理解题。根据第一栏左框的相关信息可知,这一专栏是介绍关于如何成为注册健康技术人员的话题,故选D项。 57. C 推理判断题。根据题干可知,Carol的女儿要到一所新的学校,所以Carol对家长和教师之间的关系如何处理会比较关注。 58. B 细节理解题。根据第二栏左框的信息可知,这个专栏之所以建议父母了解孩子们的爱好,是为了让父母能做到对孩子们的活动有所了解,保证孩子们在活动中的安全,促进其健康成长。 59. A推理判断题。根据第二栏右框的信息可知,此专栏为希望在商业方面有所提高和建树的女士提供建议,A项符合文意。 60. A 推理判断题。根据第一段第一句话的“the first Monday in September is a day off from school”可知,对于美国的学生来说,每年9月份的第一个星期一是不用上学的,因为这一天是美国的劳动节。 61. D 细节理解题。根据第二段最后一句话的“And seven years later, President Grover Cleveland signed a bill that made Labor Day a national holiday”可知,在1887年奥尔良将“劳动节”定为州节日之后,1894年美国通过法案将其定为全国性节日。 62. C 细节理解题。根据第三段第一句和最后一段首句可知,麦奎尔集结更多的工人设立劳动节是为了改善当时工人的工作条件。 63. B 推理判断题。根据最后一段第三句话的“the eight-hour workday and the five-day workweek became common practices”可知,工人们的付出最后有了结果,那就是8小时工作制,和五日工作日。 64. C 推理判断题。根据第二段的“Unfortunately, shipping animals between States is illegal and the idea never made it past the prospectus”这一句话可知,迪士尼的设想是好的,但是美国法律规定,每个州之间不允许运送动物。所以答案选C项。 65. B 细节理解题。从倒数第二段的“Among them were doors that opened and closed upon verbal request or as Disney described it ‘obeyed your voice like a Genie’, a ‘Fly through London’ with Peter Pan…”这一句话可知,本段提到的这些设计都是因为当时的技术还不够发达而泡汤了。所以答案选B项。 66. A 词义猜测题。根据此段内容:即使这些景点以后都不会问世了,但你可以想象如果它们现在在园内,迪士尼公园会有多么的有趣和不同。故可推知see the light意为“问世,诞生,发表” 67. D 写作目的题。从第一段的“there are a few that just remained on their wish list because they were either illegal or, just too radical”及最后一段的内容可知,本文的目的是向读者介绍迪士尼乐园最初设计中的一些没有被实现的景点。答案选D项。 68. C 细节理解题。根据第一段“The goal is for every child to have a device”可知,这项计划的目的是为了使每一个学生都能得到一台设备(平板电脑),以享受新科技带来的便利。 69. B 细节理解题。根据第二段第一句话的“Tablets, which are more portable and less expensive”可知,之所以选择平板电脑而不是笔记本电脑主要是因为平板电脑便宜且易于携带。 70. D 推理判断题。根据第三段第一句话中的“But it can be expensive and hard for districts to increase their technology programs , and some are?struggling to prevent students from using them for non-educational purposes.”可知由于此计划花费昂贵以及外界一些人对此有不同的反对意见,故此计划进展缓慢。文中并没有信息表明当地政府财政预算紧张。选D项。 71. C主旨大意题。根据最后一段第一句话中的部分否定和第二句话到文末的对教师的采访可知,有的老师对学生过度使用电子产品很担忧。 72. B 细节理解题。根据第三段“I do it not because I enjoy it, but because I am a mother”可知,作者之所以选择这样忙碌的生活,整天围着孩子转是因为自己一直谨记自己是一个妈妈。 73. C 细节理解题。根据文章内容可知,作者在当了母亲之后就把所有的精力都放到了孩子身上。 74. A 推理判断题。根据第最后一段最后一句的“It was a hard lesson sometimes, but so worth it in the end”可知,作者对自己的付出无怨无悔。 75. D 标题判断题。根据全文中作者的经历和最后一段提到的感受可知,作者对放弃自己的生活把全部精力放在孩子身上并不后悔,题目(孩子值得你放弃自己的生活吗?)用一个反问句表明了作者的态度。 任务型读写 76.Title 77.simple 78.born 79.leads/helps 80.judge 81. never 82.enjoy 83. approach 84.friendship 85.proud 书面表达 One possible version: With the development of science and technology, our lives will have various changes in many aspects. Firstly, in order to reduce the phenomenon of traffic jams, people can choose to take flying machines to go out. In addition, robots will help people not only work but also do some housework which can make it more convenient and comfortable for people to live and work. What’s more, students needn’t go to school in person because there are a variety of ways for them to choose from to study, such as through the Internet, TV or radio. In a word, no matter what our lives will be like, I think they will be more interesting and wonderful in the future. 听力材料 Text 1 W: Excuse me. Is the flight from New York on time? M: Yes, it is. It should be arriving in 20 minutes at Gate 1. Text 2 W: How long will it take to have my computer repaired? I want to find some information about cloning. M: I’ll call you when it’s ready. But it shouldn’t take longer than a week. Text 3 W: Carl, can you wash the dishes, please? M: Mom, I did them last night. Can’t you ask Annie? Text 4 W: Where can we have a good look at the new invention? I am eager to see it on my own. M: It is reported that it has been open to the public in the science museum. Text 5 M: Excuse me. I’m a photographer. May I take a picture of you and your little boy? It’s for a book of pictures. I call it Family Album. W: Oh, that’s a nice idea. Well, it’s fine if you take our picture. Text 6 W:How did you get the job at Washington Post? M:Well, a lot of Internet-based placement service are available to you. W:I don't have access to a computer. M:You can use my laptop. I will give you some website addresses for you to make use of. W:Many thanks. What are some other places where I might look for work? M:Job fairs are popular places to look for work. Text 7 W: I’m starving. What’s on the school menu today? M: Me too! I’m going to have a burger! W: You had a burger yesterday. You can’t eat burgers every day. M: Why not? I love burgers and chips. W: Yeah, but they’re not healthy, Jack. You’ll get fat and you won’t be fit enough to play on the football team any more. M: Really? Oh, well, maybe I’ll have something else. What are you going to have? W: I’m going to have pasta with tomato sauce and a side salad. M: Mmm that sounds nice; I might have pasta too… and chips… W: Jack! M: OK, no chips. I’ll have pasta and salad. Uff… W: Two pastas and two salads please. Text 8 M: Hello, Rose, how is your business? W: Couldn’t be any better. Chocolates sell very well lately. Our sales today reached $500. M: Congratulations. Any reward for your outstanding performance? W: Sure. But I won’t get it until next weekend. M: You’ll be as rich as a king. W: You know, I just work for my independence. I don’t want to be a burden to the family. M: I know. I was joking. By the way, have you finished your history paper yet? W: Yes, I’ve typed it. M: I wonder how you can manage the time between study and work. Aren’t you tired? W: No, I feel more energetic. I’m more confident about my life and future. M: Sounds reasonable. Why don’t I have a try? W: There’s still another position in the store. If you’re interested, I’ll put in a good word for you with the boss. M: That’s great. Thanks a lot. Text 9 M: Hello, Linda. What are you reading? W: Hi, Jim. I am reading one of Shakespeare’s plays, the Merchant of Venice. M: Is it one of his four tragedies? W: No, one of his comedies. I can’t think of anything more enjoyable than reading this book. M: You must have read it many times. W: Yes. Jim, do you like reading books? M: Yes, but it is difficult for me to read in English. W: All things are difficult before they are easy. Reading can be fun if you really get into it. M: Don’t you like reading other books besides literary works? W: Yes, I spent most of my leisure time reading books on a variety of subjects. I want to make full use of every minute. Text 10 It’s been so warm in the United States this year, especially in March. That national records weren’t just broken. There were deep-fried. Temperatures in the lower 48 states were 8.6 degrees above normal for March and 6 degrees higher than average for the first three months of the year. That is higher than the old records. “Everybody has this uneasy feeling. This is unusual. This is not good,” said Jerry Meehl, a climate scientist. “It’s a guilty pleasure. You’re out enjoying this nice March weather, but you know it’s not a good thing.” It’s not just March. “It’s been on for several months,” said Jake Crouch, a climate scientist. Scientists say an unusual combination of several weather patterns, including La Nina, was the direct cause of the warm weather. While individual events can’t be blamed on global wa | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ::立即下载:: | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
下载出错 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20
以上版本解压本站软件。 ☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!! ☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢! | ||||||||||||||||||||||||||||||