http://www.nyq.cn
 当前位置:首页-> 资源下载 -> 试题 -> 高三英语试卷 -> 下载
试卷资源详情
资源名称 2014届高三英语一轮同步练习(22) 必修5 Unit 2 The United Kingdom
文件大小 19KB
所属分类 高三英语试卷
授权方式 共享资源
级别评定
资源类型 试卷
更新时间 2013-9-18 18:48:31
相关链接
资源登录 ljez
资源审核 nyq
文件类型 WinZIP 档案文件(*.zip)
运行环境 Windows9X/ME/NT/2000/XP
下载统计
::立即下载::
进入下载页面
下载出错
简介:

同步练习(二十二) [必修5 Unit 2 The United Kingdom]

(限时:45分钟)

Ⅰ.语法填空

What on earth does happiness mean? I can't give you its exact definition, but I'm sure if you love and help 1.________, you'll get it.

I'll never forget an old lady. She lives in 2.________ small house alone. It is said that her husband and her son 3.________ (die)in a road accident years ago. Her life is bitter, but she often helps others 4.________ a smile. Whenever it snows, she is always the first to clean the paths. She looks after several children living nearby. I am one of them. I often remember the stories she told us and her kind smile. Perhaps she is unlucky, but I think she is a happy person. Her life is full of 5.________ (laugh)and love.

But I'm sad to see some people getting their happiness in bad ways. They talk 6.________ (noisy)in cinemas and meeting rooms; they destroy trees to enjoy themselves and they laugh at others' shortcomings. Perhaps they feel happy at that time, 7.________ they will never get true happiness because they 8.________ (lose)their personality already.

Now I know what happiness is. 9.________ means kindness, love and unselfishness. Above all, I have come to understand that 10.________ (bring)happiness to others is getting ourselves happiness.

Ⅱ.阅读理解

A

As a wise man once said, we are all ultimately alone. But an increasing number of Europeans are choosing to be so at an ever earlier age. This isn't the stuff of gloomy philosophical contemplations, but a fact of Europe's new economic landscape, embraced by sociologists, real-estate developers and ad executives alike. The shift away from family life to solo lifestyle, observes a French sociologist, is part of the “irresistible momentum of individualism” over the last century. The communications revolution, the shift from a business culture of stability to one of mobility and the mass entry of women into the workforce have greatly wreaked havoc on(扰乱) Europeans' private lives.

Europe's new economic climate has largely fostered the trend towards independence. The current generation of home-aloners came of age during Europe's shift from social democracy to the sharper, more individualistic climate of American style capitalism. Raised in an era of privatization and increased consumer choice, today's tech-savvy(精通技术的) workers have embraced a free market in love as well as economics. Modern Europeans are rich enough to afford to live alone, and temperamentally independent enough to want to do so.

Once upon a time, people who lived alone tended to be those on either side of marriage—twenty something professionals or widowed senior citizens. While pensioners, particularly elderly women, make up a large proportion of those living alone, the newest group of singles are high earners in their 30s and 40s who increasingly view living alone as a lifestyle choice. Living alone was conceived to be negative—dark and cold, while being together suggested warmth and light. But then came along the idea of singles. They were young, beautiful, and strong! Now, young people want to live alone.

The booming economy means people are working harder than ever. And that doesn't leave much room for relationships. Pimpi Arroyo, a 35-year-old composer who lives alone in a house in Paris, says he hasn't got time to get lonely because he has too much work. “I have deadlines which would make life with someone else fairly difficult.” Only an ideal woman would make him change his lifestyle, he says. Kaufmann, author of a recent book called The Single Woman and Prince Charming, thinks this fierce new individualism means that people expect more and more of mates, so relationships don't last long—if they start at all. Eppendorf, a blond Berliner with a deep tan, teaches grade school in the mornings. In the afternoon she sunbathes or sleeps, resting up for going dancing. Just shy of 50, she says she'd never have wanted to do what her mother did—give up a career to raise a family. Instead, “I've always done what I wanted to do: live a self-determined life.”

11.More and more young Europeans remain single because ________.

A.they are driven by an overwhelming sense of individualism

B.they have entered the workforce at a much earlier age

C.they have embraced a business culture of stability

D.they are pessimistic about their economic future

12.What is said about European society in the passage?

A.It has fostered the trend towards small families.

B.It is getting closer to American-style capitalism.

C.It has limited consumer choice despite a free market.

D.It is being threatened by irresistible privatization.

13.According to Paragraph 3, the newest group of singles are ________.

A.warm and light-hearted

B.on either side of marriage

C.negative and gloomy

D.healthy and wealthy

14.The author quotes Eppendorf to show that ________.

A.some modern women prefer a life of individual freedom

B.the family is no longer the basic unit of society in present-day Europe

C.some professional people have too much work to do to feel lonely

D.most Europeans conceive living a single life as unacceptable

15.What is the author's purpose in writing the passage?

A.To review the impact of women becoming high earners.

B.To contemplate the philosophy underlying individualism.

C.To examine the trend of young people living alone.

D.To stress the rebuilding of personal relationships.

B

Americans often plan social gatherings on short notice,so don't be surprised if you get invited to someone's home or to see a movie or baseball game without much warning.If the time is convenient for you,surely accept their invitation.But if you're busy,don't be afraid to decline the invitation. Perhaps suggesting a time would be better.Your host won't be shamed.

Invitations are usually sent in person or over the telephone.The main exception(例外)is for some formal occasions,in which case a written invitation will be mailed.You would normally receive a written invitation to a wedding(婚礼).

For a casual dinner invitation,don't arrive more than 5 minutes early,because your host may still be preparing for your visit.Arriving more than 10 minutes late is considered rude if very few people were invited.If many people were invited,it's OK to arrive a little late,even as much as half an hour late.For example,it's OK to arrive late for a party,for a potluck(家常便饭)dinner or for a social gathering inviting a large group of people.

If you're invited for dinner,it's proper to bring the host a bottle of wine,a gift basket of fruit,a box of candy,or a bouquet(束)of flowers.Don't bring roses,as men often give roses to women on a date.

If you wish to thank the host for his or her hospitality(好客),it's right to call or send a brief written thank-you note the next day.

16.The passage is to tell us________.

A.how to accept Americans' invitations

B.something about American social visits

C.something about American business visits

D.how to make a living in America

17.The underlined word “decline” in the first paragraph most probably means “________”.

A.accept B.oppose

C.refuse D.receive

18.In America,invitations to a wedding are often sent ________.

A.by mail B.by fax

C.by e-mail D.over the telephone

19.If an American only invites you to his home for an informal supper at 7:30 pm, you'd better reach his house at ________.

A.7:14 pm B.7:35 pm

C.7:45 pm D.7:55 pm

20.According to the passage,in America________.

A.if you're invited to a family as a guest,you can stay as long as you please

B.if you're invited for a party,you must always be on time

C.if you're invited for dinner,you'd better bring some presents

D.you must make a call to show your thanks after you get home from the dinner

Ⅲ.基础写作

以下是东江的基本信息及相关报道。

基本信息:

(1)地理:珠江的一个支流,发源于江西省,流经江西、广东;

(2)长度:约523公里;

(3)资源:水产资源丰富,盛产各种鱼类和藻类。

相关报道:

(1)东江被客家人称作“母亲河”,是香港及几个城市居民的主要饮水资源;

(2)目前,工业、饮用水需求逐年上升,任意排放污水,水质下降;

(3)水资源形势严峻,要节约用水,全力保证东江的水质。

[写作内容]

根据以上信息写一篇东江的介绍,内容包括:

1.东江的基本信息;

2.东江的相关报道。

[写作要求]

只能用5个句子表达全部内容。

[评分标准]

句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。

参考词汇:藻类algae;客家人Hakka people

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

课时作业(二十二)

Ⅰ.1.others 考查代词。通过下文的描述可以看出,这里说的是通过帮助别人可以获得幸福,所以用others,意思是:别人,其他人。第4空前有原词复现。

2.a 考查冠词。独自一人生活在一间小屋里,用不定冠词表示泛指。

3.died 考查动词的时态。由句末的时间状语years ago, 可以看出应该用一般过去时。

4.with 考查介词。with意思是:带有,用,使用。

5.laughter 考查词形变化。语境为:生活中充满了笑声和爱。和and后的名词love并列,用名词形式。

6.noisily 考查词形变换。修饰谓语动词talk作状语,用副词形式。

7.but 考查逻辑关系。语境为:那个时候他们可能感到幸福,但是他们绝不会得到真正的幸福,因为已经失去了人格。上下文之间是转折关系。

8.have lost 考查动词的时态。强调动作的结果,用现在完成时。

9.It 考查代词。指代上文的不可数名词happiness,所以用it。

10.bringing 考查非谓语动词。作主语和后面的表语形式一致,用动名词形式。

Ⅱ.A

文章主要介绍了随着经济的发展,欧洲越来越多的年轻人喜欢独自生活。

11.A 细节理解题。从文章第一段的…but a fact of Europe's new economic landscape, embraced by sociologists, real-estate developers and ad executives alike. The shift away from family life to solo lifestyle, observes a French sociologist, is part of the “irresistible momentum of individualism” over the last century. 看出答案。故选A项。

12.B 细节理解题。从文章第二段的The current generation of home-aloners came of age during Europe's shift from social democracy to the sharper, more individualistic climate of American style capitalism. 看出欧洲社会变得越来越接近美国式的资本主义。故选B项。

13.D 推理判断题。从文章第三段的…the newest group of singles are high earners in their 30s and 40s who increasingly view living alone as a lifestyle choice. 和They were young, beautiful, and strong!推出,最新的一批单身者既富有又健康。故选D项。

14.A 细节理解题。从文章最后一段的I've always done what I wanted to do: live a self-determined life. 看出答案。故选A项。

15.C 写作意图题。作者写这篇文章的目的就是来调查独自生活的年轻人的倾向。故选C项。

B

本文主要介绍了美国社会受邀拜访他人的一些礼仪常识。

16.B 主旨大意题。综合全文可知,文章主题是:美国社会受邀拜访他人的礼仪。

17.C 词义猜测题。根据第一段可知,在美国当受到邀请的时候,如果你方便则可以接受邀请, 反之,如果太忙自然是可以“拒绝”邀请了。

18.A 细节理解题。根据第二段后两句可知, 一些正式场合如婚礼需邮寄正式邀请函。因此A项符合题意。

19.B 细节理解题。根据第三段可知,美国人邀请你吃便饭时,不要提前到,但也不能太晚,可判断B正确。

20.C 推理判断题。根据第四段内容可判断选项C符合题意。A项内容文章未提到;根据第三段可排除B项;根据最后一段排除D项。

Ⅲ.One possible version:

The Dongjiang/E

相关资源:
·2014届高三英语一轮同步练习(21) 必修5 Unit 1 Great scientists(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(20) 必修4 Unit 5 Theme parks(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(19) 必修4 Unit 4 Body language(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(18) 必修4 Unit 3 A taste of English humour
·2014届高三英语一轮同步练习(17) 必修4 Unit 2 Working the land(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(16) 必修4 Unit 1 Women of achievement
·2014届高三英语一轮同步练习(15) 必修3 Unit 5 Canada—“The True North”
·2014届高三英语一轮同步练习(13) 必修3 Unit 3 The Million Pound Bank Note
·2014届高三英语一轮同步练习(12) 必修3 Unit 2 Healthy eating(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(11) 必修3 Unit 1 Festivals around the world  
☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20 以上版本解压本站软件。
☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!!
☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢!
关于本站 | 免责声明 | 业务合作 | 广告联系 | 留言建议 | 联系方式 | 网站导航 | 管理登录
闽ICP备05030710号