http://www.nyq.cn
 当前位置:首页-> 资源下载 -> 试题 -> 高三英语试卷 -> 下载
试卷资源详情
资源名称 安徽省江淮名校2015届高考最后一卷英语试题
文件大小 6.6MB
所属分类 高三英语试卷
授权方式 共享资源
级别评定
资源类型 试卷
更新时间 2015-6-24 7:51:57
相关链接
资源登录 ljez
资源审核 nyq
文件类型 WinZIP 档案文件(*.zip)
运行环境 Windows9X/ME/NT/2000/XP
下载统计
简介:





江淮名校·2015届高考最后一卷

英语参考答案及评分细则

1~5: ACCAB 6~10: BAABA 11~15: ACBCA 16~20:CBCBA

21~25:BCADD 26~30: BCABA 31~35: DCBBD

36~40: DADBC 41~45: CCCBA 46~50: BACDA 51~55: ADCDB

56~59: DDBA 60~63: BACA 64~67: CBDB 68~71: CADB 72~75: DDBA

76. superior 77. Suggestions / Tips / Advice 78.modest 79.show 80.Continue 81.hesitation 82.mean 83.effective 84.avoid 85.Conclusion

书面表达(One Possible Version)

Classmate conflicts among senior middle school students are often heard on campus over recent years. These conflicts make the excitement of campus life grow grey and have bad effects on both their living and learning.   Classmate conflicts often rise from daily tiny things such as space where to store books or notes. When personalities don’t mix, the specifics can tear classmates apart and sometimes even lead to serious conflicts. Besides, the fact that classmates hold different attitudes towards certain issues is another factor causing these conflicts.   Classmate conflicts are harmful and need to be settled. Though many people think that school discipline can soften the conflicts, I believe learning to be tolerant with each other can play a more constructive role because it teaches students flexibility and the art of compromise. Meanwhile, communication contributes to the solution to this problem since many of these conflicts result from misunderstanding.

附:听力录音材料及部分答案解析

Text 1

M: Hurry up! We have only 45 minutes left for the flight.

W: Don’t worry. It won’t take off until 10:00.

M: Don’t you know the security check will take us some time?

Text 2

M: How much are the tomato and the onion?

W: Tomato, 3 dollars a kilo; onion, 2 dollars.

M: OK, two kilos each.

Text 3

W: Sam, will you go shopping with me this weekend?

M: Sorry. I’ve planned to go swimming with Tony.

Text 4

W: Hi, Tommy. What about your new book?

M: Ah, I have just finished 7 chapters. I still need to write 3 more before I can have it published.

Text 5

M:You were on vacation in Maldives last month. How was it?

W:The scenery was very beautiful, but unfortunately, there were many tourists and it rained most of the time.

Text 6

W: Directory Assistance. What city, please?

M: Toronto. I’d like the number of Ms. Amanda Rhodes.

W: How do you spell the last name, please?

M: It’s R-H-O-D-E-S.

W: Thank you. And do you have the address?

M: It’s 418 Kingston Road.

W: The number is 9870248.

Text 7

W:Hi, Paul, long time no see. Where have you been?

M:Hi, Anna, I got a job at McDonald’s. So I don’t stay at school too often.

W:I see, do you like your job?

M:Not much, but it is OK. I can manage it.

W:Can I ask you how much the pay is if you don’t mind?

M:Not at all. I earn five dollars per hour and I work three hours every evening there.

W:Are you busy all the time?

M:Not really, but I am sweating at lunch time because the customers all come in at the same time.

W:Do you think that it is worth working there?

M:Yes, I can keep up my school work without problem.

W:Good luck to you and don’t work too hard.

Text 8

M:I am so tired of my work. Driving three hours to the office every day is just killing me.

W:Yeah, I know what you mean. I used to drive long hours to work like you. But now I live within walking distance of my work.

M:That’s great. Did you move?

W:No, I got a new job near my home.

M:Well, I don’t think I can change my job. But I am considering changing my apartment. The one I have just isn’t working out.

W:What’s wrong with it?

M:Well, besides being too far from work, I’m having some problems with my landlord. He keeps raising the rent, but he never does any repairs.

W:That’s terrible. Listen, I think there is a vacancy in my apartment building. And my landlord is excellent. And I’m sure it would be closer to your work. You just go to the office by bike for a quarter.

M:Really? But is it expensive?

W:Yes, a little. But you needn’t pay other fees.

M:That sounds great. I’d love to see it.

Text 9

W:Why weren’t you at the German class last night, Tom? Have you given up?

M: Well, no… I came back late yesterday and found John sleeping in the chair. He’d been writing reports all day long and he was too tired to go out again, so we gave the lesson a miss.

W:You’ve missed quite a lot of the lessons lately, haven’t you? Are you losing interest?

M:Yes, I’m afraid so. Neither John nor I have a gift for languages. People just laugh at us when we attempt to speak German. How did you and Jane pick it up so quickly and easily? You’ve hardly been in Germany a month.

W:It was neither quick nor easy. We’d both studied the language before we came, and we only needed to revise it.

M:Anyway, all our friends here speak English very well, so we don’t really need to learn German.

Text 10

M: If someone offered to pay all my expenses for a month’s holiday anywhere in the world, I would feel very surprised and very excited. I think I would decide to fly around the world and to visit three different countries: Australia, the United States of America and Kenya. If I went to Australia, I would stay there for about two weeks. Before I went, I would write to one of my Australian friends. I would suggest that, if it were possible, he should spend a week with me visiting Aboriginal tribes in the northern part of Australia. My friend could explain what we saw and he could translate what people said because he majored in Aboriginal Studies at Queensland University. If I went to the United States, I would stay there for about a week. I expect I would start by visiting New York. I have heard that it is a very exciting city. After two or three days in New York, I would fly to San Francisco. I hope I could stay with my friends who live there and I would visit the city and other parts of California. Finally, I would fly to Kenya where I would stay for about a week. There are three things I would like to do there. First, I hope I could visit the coast. Next, I’d like to visit a game reserve. Just imagine the wild animals of Africa—the lions, elephants and hippos. Finally, I’d like to visit the Mountains of Kenya where you can see snow on the Equator. If someone offered me this money, I would be amazed. Unfortunately, I do not think this will ever happen and I doubt if I shall ever visit these countries.

21. B 考查交际用语。A意为“看情况而定”;B意为“就这么定了”;C意为“没关系”;D意为“就这些了,结束了”。根据句意应选B。

22. C 考查情态动词的用法。shall 用在第二或第三人称的陈述句中可以表示允诺之意。其它情态动词均无此意。

23. A 考查定语从句及强调句型。句意为:他们是不是在有一座古塔的公园第一次见面的?前一空由where引导定语从句,因为从句为倒装结构,主语为an old tower,谓语stands为不及物动词,因此选用关系副词where引导。第二空只能用that引导强调句型。

24. D 否定词not与everyone连用,表示部分否定。句意为:我认为不是每个人都喜欢。

25. D 考查句型结构:祈使句或名词词组+and/or陈述句。该句型中的祈使句或名词词组表示条件,and+陈述句表示结果。

26. B 考查形容词词义辨析。句意:我爸爸相当保守,他仍然认为女人应该呆在家里。alternative :可替代的;conservative:保守的; arbitrary:武断的、独断的; confidential:机密的。根据句意应选B。

27. C 考查对句型结构的分析能力。尽管句中的be used to中的to为介词,但其后的空白处不是它的宾语。he had been used to为定语从句,修饰先行词lifestyle。空白处为句子的谓语,又因为时间状语从句由since引导,故用现在完成时态。

28. A 考查现在分词短语作状语的用法。thus加现在分词表示顺理成章的结果,thus可以省略。

29. B 考查虚拟语气。在it is time后接从句时,从句中的谓语动词多为过去时。

30. A 考查固定句型结构。在特殊疑问句中,若有插入语do you think / suppose / believe 等,句中的主谓语不倒装。

31. D 考查非谓语动词的用法。句中的seat作动词用时为及物动词,作谓语时要么接宾语;要么只能用被动结构形式,所以该词作表语、定语或宾补时常用其过去分词形式。

32. C 考查名词词义辨析。句意:尽管她在国外呆了很多年,但她仍然深爱着她的家乡。adaptation :适应;enjoyment :高兴;affection :热爱;acquaintance:熟人;熟悉。

33. B 考查短语动词的辨析。句意为:这是目前网络上最好的免费语言翻译工具之一,它迎合了任何一位想要将文章翻译到另一种语言的人。根据句意,只有cater to(迎合)符合语境。

34. B 考查状语从句的连接词的选用。句意:直到你亲自经历过这种冒险,你才知道它有多么刺激。Not/never…until.. 意为“直到……才……”的意思,符合题意。

35. D 考查交际用语。句意为:怎么会这样?他一直都很努力的啊!How come怎么会,怎么搞的;what for 为什么,常用来表示目的;why not:为什么不,常表示接受建议; so what:那又怎样,常表示不在乎。

36. D. be equal to 胜任;be familiar to 对……熟悉;be devoted to 致力于; be addicted to 沉溺于…。根据上文“I need to teach!”可知,作者离不开教学,因而学生取得进步让她陶醉,故选D。

37. A. 根据下文可知是Mrs. Dutton鼓励和启迪使我萌生了做老师的想法,故四年级时作者的“执教之梦”才刚刚开始。

38. D. 根据上文作者要搬到另一所学习,除了对父亲的去世感到难过外,还对未来充满担忧。

39. B. 根据语境,我被安排/放置在Mrs. Dutton的班级。

40. C. soul与下文intellect (智力)相对。

41. C. 根据下文Mrs. Dutton接受这项挑战。accept 接受,拥抱; present提出; neglect忽视; realize意识到。

42. C. 本句与上文的my soul needed nurturing照应,老师的鼓励性话语帮助我恢复自信。

43. C. 老师具备教书的热情和发现学生天赋的能力。

44. B. 根据上文语境,本句意思为,从此后我为这一梦想而奋斗

45. A. 根据上文提到的作者在学生时代老师对他的指导以及下文提到的他们在同一学校老师对他的指导可知,Mrs. Dutton“一直”指导我。故选A。

46. B. 我们的(情感)关系进一步深入。

47. A. 考查固定搭配,表示聘用或雇佣某人作为……用hire…as…。

48. C. put me under her wing 使我处于她的保护之下。

49. D. 其实,Mrs. Dutton从来没离开过我。

50. A. 我被命名为缅因州2000年度先进教师。Name命名;offer提供;convince使……信服……; show出示,展示。

51. A. 根据下文I weighed so much in her heart可知,我走进Mrs. Dutton的生活,她深感荣幸。

52. D. 老师的这句话让我热泪盈眶。Statement 声明,言语。

53. C. 感谢老师,她使得我的人生有迥然巨变。Make a difference 引起变化。

54. D. 在老师面前,我们都闪光(即都有优点)。本句前文her ability to find our individual gift与呼应。

55. B. 该句是文章的结句。此处用feed正好与从第三段中的my 40 needed nurturing(培养)相呼应。

56. D 细节理解题。根据第三段In more recent years, some very decorative, and attractive feeders have been created一句可得知答案。

57. D 细节理解题。根据倒数第二段If the bird house goes up in December, you can bet that it will be eyed by many a bird passing through the garden or by the house.一句可得出答案。

58. B 推理判断题。根据倒数第二段中Secondly, house prospecting(勘察) among birds can go on long before nesting.这一句,可以看出,很多鸟儿在筑巢之前要经过长时间的勘察,所以他们选择筑巢的地点是非常谨慎的。

59. A 理解作者的观点意图题。从文章的开头可以看出作者是围绕“怎样为鸟类爱好者选择礼物”这一话题展开的。

60.B 细节理解题。关键句为第二段第一句话。

61.A 综合理解推断题。综合考虑第三段内容,尤其需要正确理解该段第一句话。

62.C 细节理解题。关键在于能否理解短文倒数第二段最后一句话。

63.A 综合理解推理题。考察考生对全文(比如第三段第一句话…a wide range of products for children, from books to… their own favorite character..),尤其是对文章最后一段的综合理解能力。

64. C 细节考查题。 根据第一段最后一句可知C不是人们有压力时的迹象。

65. B 细节理解题。根据第一第二段的内容可知人和动物都会体验到压力。

66. D 细节理解推理。根据倒数第二段的内容可知维他命E治疗动物压力的原理是保护动物们免受压力的负面影响。A、B都不是原理只是现象。

67. B 考查主旨大意的概括。文章主要讲科学家发现用维他命E帮助克服动物心理压力,所以选择B。

68. C 细节理解题。根据第一个广告的第一句话可得出答案。

69. A 推理判断题。根据广告中所提供的申请表的接收截止时间。12月28日接收的申请只有Department of Chemistry会考虑。

70. D 推理判断题。通读所有广告可以看出来,每个系都要求申请人具备PH. D.学位。

71. B 推理判断题。句意为被任命为……的副教授,所以Old Testament为该教授所教的课程。

72. D 主旨大意题。通读全文可知,全文围绕“广告怎样为观众接受”这一话题展开。

73. D 词义推测题。该句为while连接的并列句,前后为对比关系,意为“有些广告是成功的,而有些广告则没有给观众留下什么印象”。

74. B 主旨大意题。从该段的Success of an advertisement is measured on the basis of its acceptance by the target audience.这一句可得出答案。

75. A 推理判断题。从倒数第二段可以看出一篇成功的广告取决于the picture, words used, size o

::立即下载::
进入下载页面
下载出错
相关资源:
·安徽省江南十校2015届高三冲刺联考即二模英语试题
·安徽省安庆市第一中学2015届高三第三次模拟考试英语试题
·安徽省合肥市2015届高三名校冲刺高考最后1卷英语试题
·宁夏银川市普通高中2015届高三四月教学质量检测英语试题
·宁夏回族自治区银川一中2015届高三第二次模拟考试英语试题
·宁夏回族自治区银川一中2015届高三第三次模拟考试英语试题
·天津市红桥区2015届高三第二次模拟考试英语试题
·天津市红桥区2015届高三一模英语试题
·天津市红桥区2015届高三3月月考英语试题
·天津市河西区2015届高三下学期总复习质量调查三英语试题  
☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20 以上版本解压本站软件。
☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!!
☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢!
关于本站 | 免责声明 | 业务合作 | 广告联系 | 留言建议 | 联系方式 | 网站导航 | 管理登录
闽ICP备05030710号