http://www.nyq.cn
 当前位置:首页-> 资源下载 -> 试题 -> 高三英语试卷 -> 下载
试卷资源详情
资源名称 安徽省省级示范高中名校2014届高三大联考英语试题
文件大小 5.3MB
所属分类 高三英语试卷
授权方式 共享资源
级别评定
资源类型 试卷
更新时间 2014-3-3 23:19:20
相关链接
资源登录 ljez
资源审核 nyq
文件类型 WinZIP 档案文件(*.zip)
运行环境 Windows9X/ME/NT/2000/XP
下载统计
简介:

2014安徽省省级示范高中名校高三联考

英语试题答案

听力

1~5 CBACA 6~10 CBBAA 11~15 BBABA 16~20 CBBAB

单项选择

21.D 考查交际英语。句意:—我准备放弃那份工作。—别不留后路(过河拆桥),像你这份工作很难得到。Take your time.别着急,慢慢来;Never mind.别介意;没事;That’s right.你是对的;均不符合语境,故选D项。

22.C 考查动词辨析。句意:在中国人日常生活中,我们经常把瑞典和瑞士搞混淆。mix把…和…混合在一起,搅拌;join参加,连接;exchange相互交换;confuse混淆。故只有C项符合语境。

23. D 考查非谓语动词。trap和the people有逻辑上的动宾关系,故用过去分词作定语。句意为:士兵们尽可能地去营救被困在那幢大楼里的人们。

24. A 考查介词短语辨析。on behalf of代表;in stead of代替;in spite of尽管;in honor of 向...表示敬意。句意:我谨代表全班同学,对布朗先生表示诚挚的感谢。根据句意可知A项正确。

25.C 考查情态动词。根据语意:中国新的流行词“土豪”可能被明年的牛津字典所收录。这里是表示没有把握的猜测,所以选择情态动词may。

26.C 考查让步状语从句。句意:这些牛正朝着河流猛冲过去,无论它们会遇到什么危险。whatever引导让步状语从句,相当于no matter what,意思是“无论什么”,“不管什么”,由句式分析可知状语从句中缺少宾语,故选C项,whatever在从句中作宾语。

27. C考查动词短语辨析。句意为:—“听说你最近升职了,恭喜你!对了,那你什么时候上任呢?”—“谢谢。我下个月开始新的工作”。根据上文的promotion“升职”可知空白处填take over“接管,接任”符合题意。而pull over“把车停在一边”;turn over“翻身”;get over“克服”均不符合题意。

28.B 考查时态语态。句意:据报道,到目前为止(全国)已经建好47亿套城乡住宅。根据时间状语so far“到目前为止”可知用现在完成时,且句中含有被动语态,因此答案选B项。

29.B 考查强调句。句意:正是在2013年12月2日这一天中国发射第二颗无人月球探测器。根据句式分析可知这里是一个强调句型,强调时间状语on December 2nd 2013,故使用结构:It is(was)+被强调部分+that(who) +其他成分。

30.B考查定语从句。根据先行词 the world’s tallest building 在定语从句中作 height 的定语,可知应该用关系代词whose。whose height = the height of which = of which the height。

31.A 考查名词辨析。语意:当局正在全力对受台风海燕影响的一些地区运送救援物资。relief宽慰;救援物资,符合语境;sympathy同情,体谅;commitment 承诺,责任,义务;assumption假设,假定。

32.B 考查时态。根据语境中动词“managed”和“owed”时态均是过去时,由语境可知准备应是在爬上山顶之前就做好了,因此是过去的过去,应该用过去完成时态。

33 A 考查副词辨析。A项意为“每年,一年一度”;B项意为“不断地,时常地”;C项意为“财政上,金融上”;D项意为“可选择地,随意地”。根据语境可知选A项annually。

34. B 考查虚拟语气。 Were it not for 为非真实条件从句,意为“如果没有,要不是由于”Were it not for = If it were not for。在if条件从句中,如果含有were, should, had等动词,则可以通过主谓倒装的方法来省略连接词if,从而变成无连接词条件从句。句意为:大量的游客涌入平安村,如果这里不是莫言家乡的话,他们是不会停留的。

35. B 考查情景交际。句意为:“—你认为这个博物馆的画怎么样?—很漂亮!”How do you find意为“你觉得......怎么样”,故选B项符合语境。

完形填空

36. D 在一个小隔间里,只要你愿意都可以在一块方形的布上画画。根据下文“The boy sitting next to me was painting a 39 ”可知答案。

37. B之后,方形布会被“缝”在一起,做成一床被子。根据后文“make a quilt”可得出答案。

38. C 由文章开头可知,举办嘉年华的是一个帮助儿童克服艾滋病的“组织”,缝好的被子将会送给在此组织中兢兢业业并即将退休的那个人。

39. A 坐在我旁边的那个男孩,正在画一个“心形”。根据 45 空后“I could understand why he had made his heart a dark color.”可得出答案。

40. B 可这个心却是暗淡的,空荡荡的,“死气沉沉的”。 根据该空前“but it was dark, empty and ”可推知选lifeless:无生气的,死气沉沉的。

41. C 起初,我还认为他拿了剩下的唯一的颜料,而这颜料“碰巧”色调暗淡。happen to:碰巧,赶巧。

42. A 但当我问他时,他说他的心就是这种颜色的,因为他感到生活的灰暗。此处表示原因。

43. D 当我问他“为什么”。根据后文“and he told me that he was very sick”可知答案。

44. A 他说他的病将不会有所好转,而且他的妈妈也不会。neither:两者都不。

45. D 他注视着我的双眼说:“对于这样的情况,谁也无能为力。”根据句意可知是“直视”,故选straight意为“直接地,坦率地”。

46. C 但我们可以做一些自己力所能及的事情,比如一个紧紧的拥抱。此处表示说话者和小孩子两者之间。

47. B 这里应该是根据自己“经验”所得,特别是当你感到悲伤时,一个拥抱能起意想不到的作用。

48. D 让他明白我的用心。mean 表示“意味着”。

49. A 由下文“He sat there for a long time”可知他立即爬到我的腿上。

50. B 此刻,就是这个可爱男孩,使我心中充满了对他的爱。feel the love for...“感到对...的爱”。

51. C 他在我腿上待了好久,坐到心满意足后,才跳下去完成自己的涂色工作。根据 39空内容可知他正在绘画,还未完成。故选finish。

52. D 我问他是否感觉舒服多了,他说是的。故选better。

53. C 天快黑时,我正准备回家。come to an end:结束,终结。

54. B 这时,我感到有人在拽我的夹克衫,我“转过身”来,原来是他,站在那里,稚嫩的脸蛋上挂着灿烂的微笑。turn around:转身,转动。

55. A 回家的路上,我触摸着我的心脏,意识到它的颜色也变得“越来越亮”了。根据最后一句“On my way home I felt my own heart and realized it, too,had changed to a brighter color.”可推出答案。

阅读理解

56. B推理判断题。由第五段可知美国人喜欢在家中举办晚宴来宴请亲戚朋友,故选择B项。

57. C细节理解题。由第四段“In the morning, people may go there to buy a newspaper and a cup of coffee. ”;“Then when it’s evening they may return to enjoy a glass of wine”可知C项正确。

58. D推理判断题。由文章最后一段 “We are sociable animals.”可知D项正确。

59. B推理判断题。文章主要讲述了不同的国家人们不同的社交方式,即人们如何进行交往的方式。故B项符合。

60. A 主旨大意题。根据文章开头“but not when it comes to child safety”;“twice as many children are killed”可知,文章主要讲述的是万圣节儿童的安全问题。

61. B 推理判断题。根据“Only 18% of parents used reflective tape on their children’s Halloween costumes.”大部分的家长没给孩子万圣节服装上系反光条,可知大部分的美国家长在万圣节忽略了孩子们的安全问题。

62. C 代词指代题。根据本段第一句“have produced “Sorry, No Trick or Treat” posters which can be downloaded from their website”可知,这里的them指代的是posters。

63. D 推理判断题。根据文章最后一段“cross the line from being anti-social into causing criminal damage”可知扔面粉和鸡蛋很容易越过法律底线变成为反社会的行为从而造成刑事损害,故D项正确。

64. B 细节理解题。根据文章第一节第二句话“These charities—and many more—are looking for volunteers and donations .”可知文中提到的那些机构是慈善组织。

65.A细节理解题。根据第二个广告中的信息“The goal of the campaign is to make it easier for senior citizens to keep in touch with their loved ones using the Internet.”可知选A项。

66.C 细节判断题。根据第五个广告中的信息“The American Red Cross Holiday Mail for Heroes Program is collecting handwritten cards to send to members of the U.S. Armed forces during the holidays.”可知C项正确。

67.B推理判断题。根据第三个广告网址和其内容“Club Penguin players can donate virtual coins to real world causes”可知答案。

68.C 推理判断题。纵观全文可知科学家通过研究猴群可以了解到个体的关系网与大脑结构变化之间的关系。故C项正确。

69.B 词义理解题。根据上下文理解这里是Noonan与同事们“招募”了18名自愿者参与试验,故recruit与employ意思最接近。

70.D 细节理解题。根据最后一段,可知一个人的社会关系的规模大小直接影响着大脑结构。故选择D项。A与文章内容相反;B与C都是主观臆断在文中找不到依据。

71.D 主旨大意题。本文主要介绍的是社交活动与大脑结构的关系,故D项正确。

72.C标题判断题。纵观全文可知本篇文章是一段新闻报道,主要报道了中国对禽流感病毒的监控和预防的一些措施,故C项最适合做本文的标题。

73.C 细节理解题。根据文章第三段“warning the public against touching or eating sick or dead poultry ”可知食品安全风险评估中心呼吁人们不要触碰和食用病的或死的家禽。

74.A 推理判断题。根据文章第一段第一、二句可知A项不符合文意。

75.D 主旨大意题。本文主要介绍了中国抗击禽流感的一些措施,故D项正确。

任务型读写

remembers 77. death 78. inspiration(s) 79. compared 80. honor

81. Former 82. air /plane 83. charge 84. Royal 85. Both

书面表达

One possible version:

Good morning, everybody,

I’m very glad to stand here and give you a short speech. My topic today is haze, which frequently appears in some areas of our country.

As we all know, haze is caused by too many cars, polluting factories and so on. Whenever it occurs, people suffer a lot. For example, there are more traffic jams, road accidents, which do great harm to our health and work. What’s more, people easily get disease in such bad weather, such as cough and sore throat.

But how can we deal with such bad weather? I’m afraid that it’s high time we took measures. In my opinion, firstly, the government should close the seriously polluting factories. Secondly the number of cars should be limited.What’s more, we must appeal to people to ride bikes or walk in their everyday life. Only in this way can we expect to have more clear days.

That’s all, Thank you!

听力材料

(Text 1)

W: When will we arrive in London?

M: Let me see, it’s 8:40. I think our plane will land in 20 minutes.

(Text 2)

M: I really enjoyed the lecture! It is so inspiring.

W: Me too. But at first I had thought it was going to be boring.

(Text 3)

M: What are you working on so hard?

W: An article for the newspaper. It will have to get printed next week.

(Text 4)

M: Why not answer my question? Can’t you see the blackboard?

W: Yes, I can. But I don’t know the answer.

(Text 5)

W: Do you mind if I open the window to let in some fresh air?

M: Sorry. Please don’t, because I’ve caught a serious cold.

(Text 6)

M: Would you like to have dinner with me tonight, Ann?

W: I’m sorry I can’t. I have to work late.

M: It’s dangerous to go home alone at night.

W: Well, one of the guards will drive me home in his car.

M: That’s good. Do you have to work this Friday?

W: No, I don’t. We can have dinner on Friday night.

M: Fine. I’ll book a table for six o’clock and I’ll pick you up at five.

(Text 7)

W: Hello. I'd like a tourist guide, please. How much is that?

M: It's free. There's a map inside.

W: Oh. Thank you very much. Look, I'm only here for three days, what are the best places to see?

M: Well... There is a lot you could do. Are you interested in visiting some outlying islands such as Lantau.

W: Outlying islands?

M:Yes, there are a lot of interesting things you can see there; there are old villages and monasteries. And the scenery is very nice. This brochure tells you more. You could think about it.

W: Well... That's a good idea. Thanks very much indeed!

M: You're welcome.

(Text 8)

W:Can I see your passport,please?

M:Is this line for non-residents?

W:Yes it is.Residents can queue up in the lines to my right.

M:OK .Here’s my passport.

W:Do you have anything to declare? M:No,I don’t.

W:How long will you be staying in the UK?

M:I’ll be here for about a year.

W:What is the purpose of your stay? M:I’ll be studying.I’m doing an MBA at Nottingham University.

W:Where will you be staying?

M:I have a housing contract with the university.I’ll be in a dorm room on campus.

W:How do you plan on paying for your living costs and tuition fees while you are here? M:My father has already paid for that in advance.Here are the receipts.

W:OK.Have a good stay.Here’s your passport and your documents.

M:Thank you very much.

(Text 9)

W: Now Mr Smith, what seems to be the trouble?

M: I am in pretty bad shape, I have no appetite and I just can’t sleep.

W: Now, let me take your blood pressure. (After a few minutes) Well, Mr Smith, I am glad to say there’s nothing serious. You’re just run-down from overwork. Maybe you should take a vacation and just relax for a while.

M: Oh, I can’t right now. We are quite busy with an important project.

W: Well, maybe you should think of looking for a new job, something less stressful.

M: But, you know, it is pretty hard to find a job at my age.

W: Yes, I understand. But you really ought to slow down. This time, I will not give you any medicine. I think all you need is just a vacation. And try to get more rest.

M: Yes, thanks a lot. I will keep your words in mind.

(Text 10)

Greenwich is on the River Thames, five miles from the middle of London, and its history is 2,000 years old. The first English people were fishermen there, and they named the place Greenwich, meaning "green village." Later the English kings and queens lived at Greenwich in their beautiful palaces.

The name of the earliest palace was Placentia. Its windows were made of glass---the first in England. Henry VIII lived there. He knew that England must be strong at sea. So he started two big shipyards at Greenwich, and for 350 years the ships which were made there were the best in the world.

But trouble was coming to Greenwich. In 1694, a war started in England and for 11 years there was no king. The men who had worked for him at Placentia decided to live in the palace themselves. They sold a

::立即下载::
进入下载页面
下载出错
相关资源:
·安徽省江南十校2014届高三开年第一考英语试题
·安徽省宣城市2014届高三上学期期末考试英语试题
·安徽省安庆市望江县2014届高三上学期期末考试英语试题
·安徽省安庆一中、安师大附中2014届高三1月联考英语试题
·安徽省合肥八中2014届高三上学期第二次月考英语试题
·安徽省华普教育示范高中名校2014届高三第一次联考英语试题
·安徽省华夏金榜2014届高三第四次模拟考试英语试题
·安徽省亳州市2014届高三上学期期末质量检测英语试题
·四川省绵阳市南山中学2014届高三下学期入学考试英语试题
·东北三省四市教研协作体2014届高三第一次模拟英语试题  
☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20 以上版本解压本站软件。
☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!!
☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢!
关于本站 | 免责声明 | 业务合作 | 广告联系 | 留言建议 | 联系方式 | 网站导航 | 管理登录
闽ICP备05030710号