http://www.nyq.cn
 当前位置:首页-> 资源下载 -> 试题 -> 高三英语试卷 -> 下载
试卷资源详情
资源名称 2014届高三英语一轮同步练习(8) 必修2 Unit 3 Computers(新人教版)
文件大小 19KB
所属分类 高三英语试卷
授权方式 共享资源
级别评定
资源类型 试卷
更新时间 2013-9-18 18:48:36
相关链接
资源登录 ljez
资源审核 nyq
文件类型 WinZIP 档案文件(*.zip)
运行环境 Windows9X/ME/NT/2000/XP
下载统计
::立即下载::
进入下载页面
下载出错
简介:

同步练习(八) [必修2 Unit 3 Computers]

(限时:30分钟)

Ⅰ.完形填空

Last Friday, after doing all the family shopping in the town, I wanted to have a rest before catching the train. I __1__ a newspaper and some chocolate and __2__ into the station coffee shop. It was a cheap self-service place with long tables to __3__ at. I put my heavy bag down on the floor, __4__ the newspaper and the chocolate on the table and then went to get a cup of coffee.

When I came back with the coffee, there was someone __5__ in the next seat. __6__ was a boy, with dark glasses and old clothes, and his hair was __7__ bright red at the front. He had started to eat my chocolate!

Naturally, I was rather uneasy about him, but I didn't want to have any __8__. I just read the newspaper, tasted my coffee and took a bit of chocolate. The boy looked at me in __9__.Then he took a __10__ piece of my chocolate. I could hardly believe it. Still I didn't say anything to him. When he took a third piece, I felt more angry than uneasy. I thought, “Well, I shall have the last piece.” And I got it.

The boy gave me a strange look, and then __11__ up. As he left, he shouted out, “There's something __12__ with that woman!” Everyone looked at me, __13__ I didn't want to quarrel with the boy, so I kept quiet. I did not realize that I had __14__ a mistake until I finished my coffee and was ready to __15__. My face turned red when I saw my unopened chocolate under the newspaper. The chocolate that I had been eating was the boy's!

                  

1.A.stole B.bought C.sold D.wrote

2.A.went B.sat C.seated D.looked

3.A.sit B.seat C.lie D.laugh

4.A.pushed B.took

C.put D.pulled

5.A.jumping B.playing

C.sitting D.sleeping

6.A.He B.It

C.Who D.What

7.A.cut B.washed

C.covered D.colored

8.A.coffee B.trouble

C.chocolate D.matter

9.A.carelessness B.anger

C.surprise D.happiness

10.A.first B.second

C.very D.last

11.A.stood B.took

C.cried D.looked

12.A.normal B.wrong

C.OK D.funny

13.A.and B.but

C.so D.while

14.A.spelt B.corrected

C.made D.found

15.A.finish B.leave

C.jump D.shop

Ⅱ.阅读理解

A

In today's Internet age, the demand for online games continues to grow. Online computer game centers exist in many cities and towns throughout Asia. Facing the pressures of school and life, people tend to the virtual world, expecting a diversion from these problems. Too often, however, they can lead to problems and unhealthy addictions.

This is most clearly seen in the example of South Korea. The country has the world's highest percentage of high-speed Internet services. It also has a high number of online game players and related problems. It was once reported that a young man collapsed (突然晕倒) and died while playing online games. He had been playing almost nonstop for 86 hours at an Internet cafe. Another young man killed his sister after becoming confused between the online world and real life. A 12-year-old boy stole $16,000 from his father and ran away from home. He did this to continue his obsession (着迷) with online games. Such problems, however, don't just happen in South Korea. They are spreading to other parts of Asia, as well.

What kinds of people develop online game addiction? What does the problem look like? Dr SueHuei Chen, a clinical psychologist, researches Internet addiction. She discovered some signs of at-risk individuals such as lack of friendship and good social skills. Those problem individuals feel it so compulsive to play online games that they could sacrifice things such as school and family. They feel the need to spend more and more time online. And they become upset if anyone tries to limit their online game playing.

How many problem game players are there? In mainland China, the potential number of problem online gamers is alarming. Just in 2004, China has had 13.8 million online game players according to China Daily. Furthermore, it stated that 80 percent of these were under 25 and had signs of addiction. Such numbers point towards a growing problem among Chinese youth.

Make sure to keep control over your online game playing. If you don't control it, it can get control of you.

16.The underlined word “diversion” in the first paragraph is closest in meaning to ________.

A.solution B.comfort

C.escape D.support

17.The examples in the second paragraph tell us that ________.

A.the side effects are caused by high-speed Internet services

B.online game playing can even cause death

C.online games have caused much damage to young people

D.the teenage boy can't resist the temptation of the online games

18.According to Dr SueHuei Chen, what can we do to prevent game addiction?

A.Limit the speed of the Internet services.

B.Sacrifice things such as school and family.

C.Spend more and more time online.

D.Care much for the young and improve their ability to get along with others.

19.We can conclude from the passage that ________.

A.the demand for online services continues to grow

B.China is fighting a battle against online games

C.the problems caused by online games don't just exist in South Korea

D.in the year 2004 there were a total of 13.8 million Chinese visiting the Internet

20.What's the best title for the passage?

A.Internet Problem

B.Addiction to Online Game

C.Problem People in the World

D.Online Game Can Control People

B

Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.

Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts.

In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.

“Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓)to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”

The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.

Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.”

He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.

21.BCI is a technology that can ________.

A.help to update computer systems

B.link the human brain with computers

C.help the disabled to recover

D.control a person's thoughts

22.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?

A.By controlling his muscles.

B.By talking to the machine.

C.By moving his hand.

D.By using his mind.

23.Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?

A.scalp→computer→cap→wheelchair

B.computer→cap→scalp→wheelchair

C.scalp→cap→computer→wheelchair

D.cap→computer→scalp→wheelchair

24.The team will test with real patients to ________.

A.make profits from them

B.prove the technology useful to them

C.make them live longer

D.learn about their physical condition

25.Which of the following would be the best title for the text?

A.Switzerland, the BCI Research Center

B.New Findings about How the Human Brain Works

C.BCI Could Mean More Freedom for the Disabled

D.Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries

课时作业(八)

Ⅰ.本文是“我”外出购物时的一次尴尬的经历。

1.B 为了消磨时间,“我”买了报纸和巧克力,故选bought。

2.A 由文章推断出,“我”走进了一家咖啡店,故应选went。

3.A to sit at作tables的后置定语,意为“可以在旁边就座的桌子”。

4.C 按常理“我”应把报纸等放在桌子上,而不是“推到”或“拉到”桌子上,故应选 put。

5.C 由下文可知,回来时“我”发现他开始吃“我”的东西,说明他坐在旁边的座位上,故选 sitting。

6.B 用it指代前文中未知的人。

7.D 头发应是被染成艳红色的,故应选colored。

8.B 面对这样一个人,“我”不想惹麻烦,trouble合乎文意,为正确选项。

9.C 由下文可知,“我”吃的是这个男孩正吃的巧克力,这引起了对方的某一反应。比较四个选项,再根据上下文,用名词surprise比较合乎当时的情形。

10.B “a +序数词+名词”常用来表示“再一个,又一个”,与下文took a third piece相呼应。

11.A 根据文意可知那个男孩起身要走,故选择stood。

12.B 男孩生气了,必定说了发泄的话,比较四个选项,wrong为最佳选择。

13.B 男孩骂了“我”,导致大家都朝“我”看,而“我”不想与他争吵,可见“我”的反应与上文描述的气氛恰恰相反,故选择but构成转折关系。

14.C 固定搭配make a mistake意为“犯了个错误”。

15.B “我” 在喝完咖啡准备离开时发现了自己的过错,故应选leave。

Ⅱ.A

本文讲述了沉迷网络游戏所引起的问题。

16.C 词义猜测题。diversion意为“转移”,在文中意指人们通过虚拟世界来逃避现实,故选C。

17.C 推理判断题。第二段通过三个年轻人的例子说明了网络游戏对年轻人的负面影响,故选C。

18.D 推理判断题。根据SueHuei Chen的研究,沉迷网络游戏的人缺少友谊和人际交往,故可推断增强个人的交往能力可以防止玩游戏上瘾。

19.C 细节理解题。根据第二段最后一句可知答案。

20.B 主旨大意题。全文讲述的是网游上瘾的问题,故B项最符合文意。

B

这是一篇科普类文章。作者向我们报道了关于人脑信息和电脑信息研究的最新突破,该技术目前正准备在病人身上应用。

21.B 细节理解题。由第一段可以看出,BCI技术是科学家一直研究的to link the brain with computers技术,由此可知B项正确。C项有极大的干扰性。

22.D 细节理解题。由第三段的In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand.可知是说通过他的思维。故选D。

23.C 事实排序题。由该段可知,信号从the scalp(头皮)发出后被a special cap接收,接着传到了a computer,然后到轮椅,由此可知C项正确。

24.B 细节理解题。最后一段One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from.中的they指的是patients,证明他们能从中获益,也就是对于他们是有用的(useful),因此可知答案。

25.C 主旨大意题。 文章向我们介绍了瑞士BCI研究中心的一个新技术的工作原理,以及给残疾人带来的实惠。

相关资源:
·2014届高三英语一轮同步练习(7) 必修2 Unit 2 The Olympic Games(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(6) 必修2 Unit 1 Cultural relics(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(5) 必修1 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero
·2014届高三英语一轮同步练习(40) 选修8 Unit 5 Meeting your ancestors
·2014届高三英语一轮同步练习(4) 必修1 Unit 4 Earthquakes(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(39) 选修8 Unit 4 Pygmalion(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(38) 选修8 Unit 3 Inventors and inventions
·2014届高三英语一轮同步练习(37) 选修8 Unit 2 Cloning(新人教版)
·2014届高三英语一轮同步练习(36) 选修8 Unit 1 A land of diversity
·2014届高三英语一轮同步练习(35) 选修7 Unit 5 Travelling abroad(新人教版)  
☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20 以上版本解压本站软件。
☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!!
☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢!
关于本站 | 免责声明 | 业务合作 | 广告联系 | 留言建议 | 联系方式 | 网站导航 | 管理登录
闽ICP备05030710号