设为首页
加入收藏
| ┊ 试卷资源详情 ┊ | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| 简介:
2014滁州市高级中学联谊会高二第二学期期末联考 英语答案 24. B 考查时态语态。句意:通往这座世界上最高的瀑布的路途已标有记号,很容易跟着走。根据语境可知这里表示一个到目前为止已经完成的动作,故用现在完成时。句中route是动词mark的承受者,谓语动词用被动词语态。故选B项。 25. B 考查非谓语动词。句意为:约翰和他的姐姐比起来,对感情和人际关系的问题更容易敏感并更易遭受困扰。主句主语John和compare with有逻辑上的被动关系,故用动词的过去分词做状语。 26. C 考查形容词比较等级。根据“Anything but interesting!”可知,这部电影根本没有趣,故前面应该是说“再差也不过了”,用比较级表示最高级的含义。 27. D 考查介词。句意:注意到一头年轻的鹿靠近了,狮子立刻藏了起来并准备发起攻击。in an instant意为“立刻,马上”。 28. A 考查动词词义辨析。句意:“我从未想过他在幼儿园从事(take up)教师工作。”“难道你不知道他非常喜欢孩子吗?”take up从事,占用;take in吸收,欺骗;take off (飞机)起飞,(事业)腾飞,脱掉(衣服);take for认为,根据语境可知A项正确。 29.A 考查情态动词。句意为:—我必须等在这直到你回来吗?—没那个必要了,你可以在附近逛逛。根据后面答语“No, you won’t have to.”可知第一人提问是否“必须”在这等,故选must。 30. D 考查名词性从句。句意:这周末你是跟我们去远足还是呆在家里看电视呀?根据句意可知这里表示“是否”,故用whether引导宾语从句。 31.C考查非谓语动词。look forward to期待,to为介词,后接名词或动名词,故选C项。上文句意:你期待去加拿大旅游吗,苏珊?下文句意:我很想去,但是我害怕坐飞机。 32. C 考查动词词义辨析。句意:仔细检查修改后,他最终把报告交给了(submit)经理。admit承认;represent代表;submit提交,呈递;remove移动。 33. D 考查倒装。句意:听起来也许奇怪,他刚刚涨了工资就离开了公司。as引导的让步状语从句应该将充当表语的形容词置于句首,构成部分倒装(主谓不倒装)。故选D项。 34. B 考查虚拟语气。在It is suggested that从句中,从句的谓语动词应该用虚拟语气:“should+动词原形”,should可以省略,且evening party与put on有逻辑上的动宾关系,故用被动语态,选B项。 35. D 考查情景对话。Please help yourself.请自便;Go ahead.继续做某事;That’s for sure. 那是肯定的;It's up to you. 由你决定。上文句意:今天晚上想做什么?下文句意:无所谓。由你决定。根据句意选D项。 完型填空 36. A 根据下文中的with nowhere to go for 37 and comfort可知,这些人无处得到(温暖)和舒适,由此可推知他们在外面睡觉(sleeping)。 37. D 从上文中的It was about a group of homeless people 36 outside in the cold可知,他们没地方取暖。 38. C “我”为他们感到难过,而且想帮助(help)他们。 39. B 从下文中的I called it the Rock Club可知,作者决定建立一个俱乐部。 40. A 根据前面We spent all of our free time painting rocks中的painting可知,他们在石头上画动物、花等。 41. B 从后半句use them as paperweights可知,他们卖石头(rocks)让老师们买去做纸镇。 42. D 从上文说到卖石头可推知,此处意思是:到圣诞节前, 我们赚(earned)了33美元。 43. C 结合上下文可知,他们来到当地为无家可归的人提供庇护的地方,遇到(met)了在这里工作的前台女工作人员。 44. B 结合前面的gave her the money可知,他们把钱捐赠给这个收容所,所以这位妇女很感激(grateful)。 45. A 语境为:他正把一棵圣诞树抱在跟前,树上布满(covered)了红色的饰品。 46. B 结合前半句话He had nowhere else to put a tree可知,他无处放这棵圣诞树,由此可知他住(lived)在大街上。 47. D 从上文所描述的一个无家可归的人抱着一棵圣诞树的情景可推知,作者明白了即使那些无家可归的人,也希望过圣诞节(Christmas)。 48. C 从下文中的The photo and article... 可知,记者给他们拍了一张照片(picture)。 49. D 句意:照片和文章都刊登在了第二天的报纸上。come out出版, 出现。 50. A 从下文中的we had done something that gave more 51 to the needs of the homeless in our town可知,他们为无家可归的人做了一些事情,因此感到骄傲(proud)。 51. B 从上文报道作者为无家可归者所做的事被刊登在报纸上可推知,这引起人们对无家可归者更多的关注(attention)。 52. A 根据上下文可推知这里含有并列关系,故用and。 53. D 学校断定我们的所作所为“意义非凡”。 54. B 帮助别人并不需要太贵重的东西,像几块石头一样“简单的”东西就可以帮助别人。 55. A 帮助别人也无需等你长大,人从来不是因为年龄太小就不能帮助别人,几个有爱心的孩子同样可以为改变别人的生活做些事情。never“从未,绝不” 阅读理解 56. D 细节理解题。根据第一段的A mother has lost parts of both of her legs after she saved the lives of her two children by lying on top of them as a deadly tornado swept through their home.可知,德克尔夫人及孩子们在龙卷风袭击中幸免于难。 57. B 态度观点题。由第二段的But while the Decker family lost their dream home to the severe weather, they are celebrating their safety.可推知,德克尔一家人对这次遭遇持乐观态度。 58. D 细节理解题。根据第三段的Mr Decker said that he had sent a text message to his wife from his workplace to tell her a tornado was heading for their three-story home.可知,当龙卷风来袭时,德克尔先生提醒他的妻子注意龙卷风。 59. A 推理判断题。根据末段的CEO Carl J. Tyler praised the Deckers who lost everything可推知,德克尔夫人的勇敢行动得到了人们高度评价。 60. B 细节理解题。根据第三段的$2 beers must be paid,第四段的People must have $2 beers,第五段的Visitors must pay for $2 beers benefiting the Human Society和第六段的Visitors must pay for the $2 beers benefiting Ameribotics可知B项正确。 61.C 推理判断题。 根据第七段中There are 10 shows screened in the mornings for $1 each, but if you purchase all 10 in advance it is $5 each可知,每场电影1美元,如果一个人十场一起看的话,只需要五美元就行。而问题中的是这对夫妇只看五场,所以每个人得付五美元,两个人一共十美元。 62. B 细节理解题。由第五段中If you’re one of the first 100 to attend, you get an Annie wig可知,前一百名的观众可以获得Annie wig。 63. C 推理判断题。从第一段的These summer film series around Denver are going to draw big crowds, but it’s just good fun及文章的内容可知,本文主要是向读者介绍了夏天的一系列的免费或者廉价的户外电影。 64.C 细节理解题。根据第二段中的“The 96 meter high clock tower of the Houses of Parliament—known colloquially(俗语地)as Big Ben”可知C项正确,A项错误;而根据第二段中的“…,causing it to lean toward the northwest.”可知B项错误;根据第四段可知D项错误。 65.B 细节理解题。根据文章中的“…but I don’t think we need to do anything for a few years yet,”Burland said.”可知B项是正确的。C和D项并非Burland所言,A项表述错误。 66.C 细节理解题。根据倒数第三段中的“Years of underground developments have contributed to the clock tower’s slope…”可知C正确。 67.B 标题判断题。根据文章内容可知本文主要围绕英国大本钟正在倾斜这一现象,介绍了其细节,并分析了该现象产生的原因和结果,故B项最适合做文章标题。 68. B 主旨大意题。根据第一段的主题句Ever wonder how dogs can walk barefoot in the snow?可知B 项最能表达本文的主旨。 69. A 词义猜测题。结合画线词前面的warm及heat可猜测chilly意为“寒冷的”。 70. B 细节理解题。由第三段中的This heat exchange system keeps a constant temperature in the foot pad, even when exposed to extremely cold conditions.可知,狗的热交换系统有助于狗的脚掌御寒。 71. D 文章出处题。结合第一段中的Now a Japanese scientist及第三段中的Ninomiya studied a preserved dog’s leg under an electron microscope可知,文章应该出自科学栏目。 72. C 推理判断题。从第一段中的I think those people have misunderstood the concept of balance可知,作者认为这种有关时间平衡的论述不正确,故选C项。 73. B 细节理解题。从第二段中的Strictly speaking, true balance means that we should accept the parts of ourselves that can be pretty lopsided可知,作者认为,真正的平衡指的是人们要勇于接受我们生活中不平衡的那一部分,故选B项。 74. C 细节理解题。从第三段中的One moment is not like another, just as each day is different and each tide that rolls in is different from the next可知,生活中的每一个时刻各不相同,因此我们很难平衡我们的时间,故选C项。 75. B 推理判断题。从第三段中的这个句子及文章内容可知,如果人们接受了生活中不平衡的方面,那就会出现新的可能性带给我们全新的生活,故选B项。 任务型读写 76.Introduction 77. sunshine 78. plantings 79. tomatoes 80. directly 81.provides/supplies/offers 82. experience/advice/opinions/views 83. beneficial 84.partial 85. damaging/eating 书面表达 One possible version: Recently we have done a survey about how we should get on well with our classmates, 听力材料 Text 1 M: It’s great to hear about the opening of your store. W: Thank you. Do come and have a look at it. Text 2 M: Which train should I take to Philadelphia? W: Train 4 at 9:30. M: When does it arrive? W: At noon. Text 3 M: I want to sign up for a hip-hop dance class.I think the music has a great beat. W: Wow! It’s really cool. Text 4 M: Do you have any English magazines? Such as China Daily. W: Sorry. It’s sold out. But we have National Geographic. Text 5 M: I’m sorry to have you waiting for me. W: It doesn’t matter. You’re not too late. The film will start at 7:30. We still have five minutes to go. Text 6 W: I’m going to study in the UK next year. M: Really? Have you contacted the school there? W: Yes. I’m collecting information about that school to prepare for my visa interview. M: I heard most of the study visas are approved, so don’t worry. W: I know, but I’m still nervous. Text 7 M: Excuse me, madam. I’d like to book a room for the weekend. W: OK. On Friday, Saturday and Sunday nights? M: Right. I’ll be leaving early on Monday morning. W: We have a single room with a bath. They are on the third floor, facing the sea. M: How much is it? W: 30 dollars a day. M: OK, I’ll book it. Text 8 W: I will graduate next month, but I haven’t found any job yet. It’s really tough to make a living. M: Don’t be that upset. Take it easy. Everything will work out in the end. W: I’ve sent out 8 applications but I haven’t got even one reply. It really discourages me. M: Have you ever tried the Internet? Many firms may put their want ads there. W: That idea has never come to my mind. Will it work out? M: Yes. You just surf the Internet, find a proper job-hunting website and you may get all the information you want there. And you can send emails to the companies. W: That sounds easy. M: You just try there. You’ll lose nothing. But don’t put all your chances there. You still have to go to the job market if it doesn’t work out well. W: Thank you for your suggestion. It really helps me a lot. M: It was nothing. Good luck. Text 9 W: We will go on an outing next weekend. Would you like to go with us? M: Where are you going? W: I think we’ll go to the Western Hill. You see, it’s spring now. There are wild flowers here and there. M: Good idea. That’s a lovely place. We can also enjoy fresh air there. There is a beautiful river there. I hear there is a lot of fish in it. It will be a nice place for fishing. W: So you can go fishing when you get there. M: Wonderful idea! W: By the way, how do you think we should go there? M: I think we’d better go there by bike so that we can relax better. You know we are stressed all the time. W: Personally, I think we should set out at half past seven on Saturday morning if the weather is fine. M: I’ll tell the whole class about it this afternoon so that more classmates will join us. W: I think many more students would love to go. M: I think so. heading. This will make it easier to adapt to and prepare for the world of the future. | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ::立即下载:: | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
下载出错 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20
以上版本解压本站软件。 ☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!! ☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢! | ||||||||||||||||||||||||||||||