设为首页
加入收藏
| ┊ 试卷资源详情 ┊ | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| ::立即下载:: | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
下载出错 | |||||||||||||||||||||||||||||
| 简介:
2013滁州市高级中学联谊会高二第二学期期末联考 英语答案 听力 单项填空 21. A 考查冠词。increasing是元音开头的单词,用不定冠词an修饰,an increasing number of:越来越多的,日益增多的;all over the world全世界。故选A项。 22. B 考查动词辨析。句意为:网上音乐供应商希望制定一个计划将来向下载音乐的个人用户“收费”。charge:收费,向……索费。故选B项。 23. C 考查不定代词。根据答语可知Saturday or Sunday两者中任一天都可,either:任一、随便任一个。 24. D 考查动词短语辨析。句意为:— 你开始着手写报告了吗?— 还没有开始呢,我不知道怎样开头。take on 呈现;pick up 捡起,接收,用车接某人;carry on 继续;set about doing sth:开始着手做某事。故选D项。 25. B 考查名词辨析。句意为:她在这个社区家喻户晓,因为她总是为红十字协会做志愿(voluntary)工作。do voluntary work:做志愿工作,做义工。 26. C 考查介词短语辨析。in face of 面临;in case of 万一;in terms of 就……而言;as a result of 由于……的结果。根据句意可知C项合适。 27. A 考查定语从句。先行词是Student Activity,where 引导非限定性定语从句,充当地点状语。 28. B 考查非谓语动词。句意为:小汤姆因为三次没有交作业受到批评,情绪很低落。blame和little Tom之间构成逻辑上的动宾关系,因此用过去分词形式作状语。 29. A 考查倒装句。so/such…that…结构中,如果so/such部分放在句首时,so/such部分应该用部分倒装结构。故选A项。 30. A 考查强调句型。句意为:— 前天你是在哪把钱弄丢了?— 对不起,妈妈,我真不记得了。分析句子结构可知,此处为强调疑问句,强调疑问句结构为:疑问词(被强调部分)+ is/was + it + that + 其他成分。故选A项。 31. D 考查省略句。句意:—你有暑期计划吗?—有的。如果可能的话(if possible),我将和我哥哥一起去学钢琴。if ever:如果有过的话;if anything:如果有什么的话;if so:要是这样的话;if possible:如果可能的话。 33. D 考查状语从句。句意:我______乘公交车或地铁,都打开手机,给朋友们发短信。根据句意可知选whenever“无论何时”,引导时间状语从句。 34. C 考查动词时态。根据句子的时间状语for years可知,说话人是从过去到现在很多年不唱了,表示事情发生在过去一直持续到现在并有可能一直持续下去,可以和表示持续性的时间状语连用,所以用现在完成时。 35. C 考查交际用语。语境为:— 他为打碎你最心爱的花瓶而向你道歉了吗?— 事实上没有。No wonder 难怪;Well done 做得好;Go ahead 表示同意,意为“用吧,来吧,说吧”; Not really 在此表示强烈的否定,意为:真的没有,确实没有,事实上没有;符合句意。 完形填空 36. B 联系本句中的on my own和Some were good and some were bad.可知,起初的生活是“令人惊慌的”。scary:令人惊慌的,可怕的。 37. D 联系后文It was amazing,这群朋友们经常在一起玩,hang out:闲逛,出去消遣。 38. A 有一位朋友得了肾结石,需要手术,这是我们之前经常在一起玩乐的时候“意料不到的”。unexpected:意料之外的。 39. C 肾结石手术的目的就是尽快“排出”结石。remove:移除,消除。 40. B 下文内容提示作者想尽办法筹钱来帮朋友,由此可知这个朋友自己是负担不起这个手术费。故选择afford。 41. D 联系上文He tried to get help from our other friends but they refused to help.可知,其他朋友们都不愿提供帮助,在这个紧要关头他们“抛弃”了朋友。故选D项。 42. A 由上文But, I never lost hope.可知作者没有失望,“相反地”他开始做其他的 43 (options),因此选Instead。 43. B 由下文可知作者到处筹钱付医药费,所以此处作者是在想其他的办法,而不是想着换医院或者病房。 44. D 由下句的I must have been 45 because the surgeon agreed 可知,作者是和做手术的“外科医生”说话。 45. B 空后的“…because the surgeon agreed to do it! ” 可知,作者和医生交涉的结果是医生同意做手术,因此作者觉得自己是convincing“令人信服的,有说服力的”。 46. A 从属连词that引导表语从句。 47. B 由but可知前后句是转折关系,“尝试问其他朋友借钱”但是结果是“失败了”,故选B项。 48. B 联系前后文“我尝试卖掉自己的物品”、“没人要”可知此处是转折关系。 49. C 作者想到了找自己的老板,这是在走投无路的情况下冒出的一个“主意” 50. D 作者找到自己的老板想要预支两个月的工资。in addition另外;in total总计; in detail详尽地;in advance提前地。故选D项。 51. A 由下文for two months with no money 可知作者的薪水是生活的来源,提前预支了两个月工资为朋友付了手术费而没有考虑接下来的两个月自己靠什么“维持生活”。survive幸存,活下来。 52. B 联系空后的I convinced him,too可知,作者的运气好,老板也被自己说服了,选Luckily。 53. D 老板在听了我的解释后,“毫不犹豫地”给了“我”两个月的工资。without hesitation:毫不犹豫地。 54. A 朋友顺利做完手术后,作者告诉他:要相信上帝永不会抛弃你,事情总会有“解决办法”的。选solution。 55. C 联系上一句Friendship may not only be found in happy moments.友谊不仅体现在开心的时刻,同样存在于最艰苦困难的时刻。选C项。 阅读理解 56. A 主旨大意题。本文讲述作者在当实习生时候的一段经历,一个极度残疾的女孩向他传递快乐,并由此使他走向成功的道路。可知A项最适合做文章标题。 57. C 推理判断题。从第三段可知,这个女孩很乐观,作者冲她眨眼,她还以最可爱的微笑,由此判断选C。 58. D 细节理解题。由最后一段第二句I’m a successful business person now可知答案选D项。 59. C 词义猜测题。根据语境(she has no arms or legs, just a head, neck and upper body)判断,handicap在这里表示“残疾”,故选C项。 60. D 细节理解题。从第三段第一句…I buried them at home可知选D项。 61. B 细节理解题。从第四段最后一句Mr Onruang saved his dogs’ stem cells and then started HollywoodPaintball.com, so he could earn and save the $310,000 the cloning would cost.可知他创办这个网站的目的是为了挣钱给他死去的宠物狗做克隆。 62. A猜测词义题。通过下文I would like my dogs to be the same like before of course.可知克隆的狗将要和死去的狗长相一样。因此identical的意思接近alike:同样的,相似的。 63. C 推理判断题。从最后一段Mr Onruang创建的网站内容Dog Cloning is now available for your pet. Now you can once again be reunited with your best friend.可推知Mr Onruang对自己的克隆狗很满意。 64. A 细节理解题。根据Course charge: $75.50 Equipment charge: $10.00 Jan. 4,11, 18, 25 Sat. 8:30 ~ 11: 30 a.m.可知,计算机课程每节课是3个小时。 65. A 细节理解题。浏览文章内容可知,Basic Photography课程是最短的,总共只有8个小时,故选A项。 66. D 细节理解题。由文中课程信息可知stop smoking对身体健康有好处,费用是 $30.00,故选D项。 67. B 细节理解题。根据此部分信息中的This course on weekday(工作日)可知打字课程开课时间为周一至周五的工作日。 68.C 主旨大意题。第一段主要讲述了如何申请创造或打破吉尼斯纪录,故选C项。 69. B 细节理解题。根据文章第三段中的If you use the service and your record suggestion is approved by us, we will get back to you with relevant rules可知如果你的申请被审批通过,你将会被告知后续的相关细则,故选B项。 70. B 细节理解题。根据文章第二段最后一句可知如果申请人希望早点获知审批意见,必须提前支付250英镑的服务费。 71. B 推理判断题。由文章介绍可知项申请吉尼斯世界纪录大致可分为以下步骤:申请→将申请意见提交至研究部门→做出决定→草拟指导方针。选B项。 72. A 推理判断题。根据文章第一段中He’s desperately climbing up a subway platform和the train struck Ki可知,他试图爬上站台,但没成功。 73. B 细节理解题。根据第六段中的He said he ran towards the oncoming train, firing his camera`s flash to warn the driver.可知,他打闪光灯是为了警示司机以让其停车。 74. A 推理判断题。根据倒数第二段中"snap a photo of him about to die and sell it to the NY Post."中的sell可知,他认为摄影师是为了赚钱。 75. C 主旨大意题。根据文章的第二段可知,《纽约邮报》由于在头版刊登了这一照片,也引发了人们对它的批评,所以选C项。 书面表达 One possible version: Dear Wang Xia, I am very pleased to know that you plan to go on short-term overseas study tours during the summer holiday. I think it wise to for you to do that. By doing so, you can get closer to some famous schools and have a better knowledge of them. Meanwhile, you can also experience life and study abroad ahead of schedule and learn about some foreign culture. Last, this kind of study tour can help you build a fairly good visa record, which may do good when you are applying for student visa in the future. But there is something for you to consider, the fees are too high for most parents to afford. Personally, short-term overseas study tours may make you study harder. It can also serve as a test showing if you are able to live an independent life abroad or not. Yours, Li Ming 听力材料 Text 1 W: Do you know anything about the conference on robots? M: Yes. It begins on Tuesday and ends on Friday. Text 2 W: What’s the trouble? Can I help? M: Well, thanks, but I don’t think anybody can help really. Jane and Colin are on holiday in Canada enjoying the Winter Olympic Games. I’m really fed up with taking over other people’s jobs. Text 3 W: Thanks to the computer, now some people work at home instead of in the offices. M: Yes. In the future most of the people will not have to go to their companies. Text 4 M: I want to have a new tie for the new shirt. W: But you’ve already got a lot. M: Yes, but they don’t match the shirt. I’ll have an important interview, you know… Text 5 W: What do you do after school? M: Some of us go to the school library to read some books.What else do you do? W: Sometimes we read the latest news on the Internet. Text 6 M: We can’t live here in a few months. Do you want to move? W: Yes. I’d like to buy a house. M: We have been putting aside some money. I think we can afford a small one. W: If the payment isn’t too much. M: Right. We can afford about $ 15,000 for that, I think. W: Then let’s start looking! I really want to have our own house. M: Me, too. Text 7 M: Good morning, Mrs. Tigers. What can we do for you? W: I'm afraid there's something wrong with the car. I've just noticed that it's been using a lot of petrol lately; far more than usual. M: Oh? Well, we’d better have a look at it. Can you leave the car with us now? W: I suppose I'll have to. Do you think it might be something serious? M: I shouldn't think so. You never know, of course. It might be the engine. W: I certainly hope not. I want to use the car this evening. Do you think I'll be able to? I mean, will it be ready by then? M: It might be. It all depends on what the trouble is. Do you think you could give us a ring around five? We all know by then. W: Around five? All right. Text 8 M: May I help you? W: Yes, I’d like to take a one-day sightseeing tour around town. M: We have several. Would you tell me where you want to go? W: I particularly want to visit the British Museum and the Tower of London. Do you have any tours that include both of them? M: Yes, this one does. You visit the Tower and Westminster Abbey in the morning. Right after lunch, the tour makes a stop at St. Paul’s. The rest of the afternoon is spent at the museum. W: How long does the tour take? M: About 7 hours. Well, where are you staying? W: At the Hyde Park Hotel. M: Let’s see. The bus stops there at 9:50. You should be back by 5:30 in the afternoon. W: What is the cost of the tour? M: It’s 15 pounds, including lunch. Text 9 W: David, you can play the guitar, can’t you? M: I have played for about six years. But I haven’t practiced it much since I went to college. Why do you ask? W: I’m singing for a group that meets every Wednesday. We have several piano and violin players, but not one guitar player. M: Who is directing the group? W: Janet Pearson. M: Well, I’m afraid I need a lot of practice before I can play before audience. W: Don’t worry about that. Miss Pearson will teach you if necessary. M: Then I think I can have a try. W: I’m sure you’ll be just fine. I expect to see you next Wednesday. Text 10 What’s happening? Lots of gorillas are running down the streets of London! Don’t be surprised. This is the Great Gorilla Run. It is one of the most popular activities in London. It is supported by the Gorilla Organization to raise money to help protect gorillas. More than 600 runners in gorilla costumes took part in the run. The run raised more than 130,000 pounds in September. The Gorilla Organization used this money to protect the habitats of mountain gorillas. The run was started by children’s television host Helen Skelton. She said, “I’d encourage people to support a charity like this. This is a fun race that is interesting to watch and to take part in. If we don’t do more for gorillas now, we will regret it in the future.” Today, gorillas are threatened and there are now only around 720 mountain gorillas left in the wild. The quickest gorilla-runner finished the 7km race in just 34 minutes. The slowest one walked for most of the race and finished in just under two hours. | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ☉为确保正常使用请使用 WinRAR v3.20
以上版本解压本站软件。 ☉如果这个资源总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!! ☉欢迎大家给我们提供教学相关资源;如有其它问题,欢迎发信联系管理员,谢谢! | ||||||||||||||||||||||||||||||